HP Sprocket Select
Arjan Olsder
Arjan Olsder

HP verbetert de printkwaliteit met de Sprocket Select

HP heeft alweer de derde generatie van de compacte Sprocket printer aangekondigd. Tussen de eerste twee zat qua afdrukkwaliteit nauwelijks verschil, maar de Sprocket Select zou wel in staat zijn om veel scherpere afbeeldingen neer te zetten.

Het geheim van de compacte Sprocket printers is dat deze werken met Zink papier. Daarmee kun je, zonder inkt, toch in kleur printen. Hierdoor is het fotopapier grotendeels verantwoordelijk voor de kwaliteit van de foto. Hierdoor zie je ook dat het gros van deze instant printers op ongeveer dezelfde kwaliteit print.

HP Sprocket Select

Maar met de HP Sprocket Select is iets bijzonder aan de hand. HP heeft namelijk een nieuwe ASIC gekregen. Dat is het elementje dat de controle voert over het opwarmen van het fotopapier. Dat gaat nu met veel grotere precisie, waardoor je een print krijgt met een veel hogere resolutie. Dus met een veel hogere scherpte.

HP maakt meteen van de mogelijkheid gebruik om groter papier te leveren. De Zink papiertjes die in de HP Sprocket Select gaan, zijn 30% groter dan in de Sprocket 200.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.