Gamebeurs E3 sluit haar deuren voor Corona

De E3 staat al decenia lang bekend als dé meest invloedrijke gamebeurs ter wereld. Sinds haar start in 2020 het eerste jaar waarin de beurs niet plaats zal vinden.

E3

E3 staat voor Electronic Entertainment Expo en is een beurs die jaarlijks in Los Angeles wordt georganiseerd. De eerste vond plaats in 1995. De beurs wordt ook wel beschreven als het Mekka voor gamers. In tegenstelling tot de Gamescom in Keulen, is de E3 echter een evenement waar consumenten sinds 2007 niet meer welkom zijn. Toch koopt menig consument een dure, zakelijke ticket, om daar de allernieuwste games te kunnen spelen.

Xbox en Ubisoft gaan streamen

Hoewel de E3 niet door zal gaan, hebben Xbox en Ubisoft laten weten hun presentaties toch door te zetten. Beiden kiezen ervoor om deze te streamen. We verwachten dat ook andere grote spelers het moment zullen aangrijpen om te gaan streamen.

De klap zal vooral hard aankomen bij de kleine publishers. Die moeten het van de E3 hebben om de bekendheid van hun games te vergroten. De kans dat zij succesvol zullen zijn met presentaties over streams is veel kleiner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.