Gamebeurs E3 2023 weer fysiek

Nintendo Post E3 2019

Het is dé belangrijkste beurs over games ter wereld. De E3 in Los Angeles. In 2020 was het één van de eerste beurzen die niet door ging door COVID. Na twee online edities, verwacht de organisatie in 2023 weer offline te kunnen.

De E2 van 2023 staat gepland voor de maand juni dat jaar. De organisatie verwacht dat alle oorspronkelijke exposanten weer zullen aanhaken. De Gamescom in Keulen is de grote Europese tegenhanger van de E3 en vindt enkele maanden later plaats, vlak voor de IFA.

Hoewel de grote namen in de industrie allemaal op de E3 aanwezig zijn, wordt de Gamescom minder interessant gevonden door partijen als Sony en Microsoft. De aanwezigheid daar is dan ook veel kleiner. Vroeger vond de E3 eerder in het jaar plaats, waardoor de Gamescom een mooi, relevant moment was om veel aankondigingen te doen van nieuwe games. Op het gebied van gaming hardware verschuiven veel fabrikanten juist richting de IFA in Berlijn. Die beurs heeft een veel groter bezoekersaantal, al is dat niet alleen voor gaming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.