Foxconn eind maart weer op tempo

Foxconn kennen we inmiddels als dé fabrikant van de iPhone, maar het merk produceert voor nog heel veel meer merken. Waaronder het eigen Sharp. De fabrikant verwacht eind maart weer op tempo te kunnen fabriceren.

Foxconn is misschien wel dé grootste elektronicafabriek van China en verantwoordelijk voor de productie van extreem veel producten. Eerder deze maand besloot de fabriek bijvoorbeeld al om zelf een productielijn voor mondkapjes op te zetten. Dit om het eigen personeel zo snel mogelijk weer aan de lopende band te kunnen zetten. Ook is de fabrikant al jaren bezig om grote hoeveelheden personeel te vervangen met robots. Mogelijk zal het Coronavirus die investeringen alleen maar doen vergroten om zo minder afhankelijk te zijn van mensen.

Door de afwezigheid van grote hoeveelheden personeel, is de productiecapaciteit van Foxconn al een tijdje een probleem. Zo ook bij Apple, waar de verwachtingen al omlaag werden bijgesteld. Foxconn kon simpelweg onvoldoende produceren. Volgens Telefoon.nl steeg de prijs van de iPhone in Nederland afgelopen maand met 5%. Mogelijk is dit het directe gevolg van de prijsverhogingen bij Cool Blue, waardoor andere webshops ook de prijs verhoogden.

De fabrikant spint mogelijk ook garen bij de positieve bestrijding van het virus in China. Het aantal nieuwe besmettingen per dag loopt flink terug. Bovendien vindt de sterfte vooral onder ouderen en mensen die al ziek waren plaats. Niet direct onder de actieve beroepsbevolking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.