Arjan Olsder
Arjan Olsder

Echt, offline Mario spelen met LEGO en Nintendo

Dit zagen we niet aankomen. Er zijn de laatste jaren heel wat LEGO games verschenen. Onder anderen op de consoles van Nintendo. Maar de twee hebben nu samengewerkt om de Mario beleving echt naar LEGO te brengen. Op een manier die menig gadget lover’s hart sneller zal laten kloppen.

Interactieve LEGO sets

De twee gaan namelijk interactieve LEGO sets op de markt brengen. Met een Mario minifig (mogen we dit nog zo noemen) waar displays en geluid in zit. Zo kan Mario op basis van zijn belevenissen in de bouwsets echt munten verdienen, maar ook in vlammen op gaan wanneer hij per ongeluk in de lava springt.

Echt levels bouwen

LEGO fans kunnen de Mario levels opbouwen met echte stenen. Het lijkt erop dat bepaalde stukjes met het Mario poppetje kunnen communiceren. Of dat om optische herkenning gaat of NFC, zoals bij LEGO Dimensions is gebruikt, is nog niet duidelijk.

Wanneer kun je LEGO Super Mario kopen?

De LEGO Super Mario lijn zal later dit jaar in de winkels liggen. Zodra meer details bekend zijn over de dozen en prijzen, melden we ons natuurlijk weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.