Dit is de Oppo Find X2 Series

Oppo heeft vanmorgen, vanuit Barcelona, de Find X2 series gepresenteerd. Twee nieuwe Android smartphones met Google Services en, volgens DXO Mark, de beste camera’s van dit moment.

Epic Find X

De Oppo Find series begon in 2012 met de Oppo Finder. Op dat moment de dunste smartphone ter wereld. In 2018 volgde de eerste X series met een stealth camera en volledig display aan de voorkant. Een design waar we meteen verliefd op werden. Opvallens is dat Oppo bij de Find X2 series heeft gekozen voor een gaatje in het display aan de voorkant.

Display

De Oppo Find X2 series krijgt dus een gaatje in het display, voor de selfie camera. Daarmee rolt Oppo dus niet een camera onder het display uit. Dit was wel een beetje de verwachting bij de X2 series. Waarom Oppo deze innovatie uitstelt terwijl het al wel demo’s heeft laten zien, is helaas niet duidelijk. Ook de keuze voor een gaatje boven een pop-up camera kunnen we voor deze serie niet echt verklaren.

Hoe dan ook, de specs van het display maken zeker indruk. Na Asus en Samsung, is Oppo de derde in Nederland die toestellen met 120 Hz displays gaat verkopen. Goed nieuws voor de gamers.  Bovendien draait het toestel op een QHD+ resolutie. Dit levert een scherpte op van 513 pixels per inch. De helderheid ligt op 1.200nit, dus in de zon mag het gebruik van dit display geen enkel probleem zijn.

Ook niet onbelangrijk voor gamers, is hoe snel het scherm aanrakingen kan registreren. Dit gaat bij dit toestel met 240Hz. Voor iedereen die nog laat achter zijn of haar smartphone zit, is een blauwfilter aanwezig in het display. Zo voorkom je dat het staren naar het scherm er voor zorgt dat je hersenen moeilijker in slaap kunnen komen. Het display wordt beschermd met Gorilla Glass 6 en is aan de randen gebogen.

Design

Voor de achterkant werkt Oppo met twee materialen. Er zal een keramische uitvoering zijn, maar ook een vegan leather uitvoering. Hier hebben ze geen vegan voor geslacht 😉. Dat materiaal is een polymeer dat vrij gemakkelijk uit de natuur te halen is.

Oppo Find X2 Pro Zwart

Camera’s

Zoals gezegd, de selfie camera is helaas achter een gat in het display gestopt. Maar achterop komen we weer een stuk expertise van Oppo tegen. Namelijk een triple-camera opstelling met een periscoop camera. Oppo laat zien dat je in de hybrid zoom tot 10x zoom scherpe foto’s blijft maken. Heb je geen bezwaar tegen het opblazen van de foto’s, kun je tot 60x inzoomen. Dat is niet de hoogste zoom in de markt, maar laten we realistisch zijn. Het resultaat van 100x zoom op de Galaxy S20 Ultra is ook echt niet te genieten.

Oppo noemt de nieuwe camera opstelling haar Ultra Vision camera systeem. De main camera krijgt een 48 megapixel beeldsensor mee en de ultra groothoek ook. De derde camera is een 13 megapixel groothoek.

Hoewel Sony hard haar best doet om met de Xperia smartphones de show te stelen qua camera technologie, is het toch Oppo die als eerste toegang krijgt tot de IMX 689 beeldsensor van Sony. Met 1/1.4 inch is deze lekker groot en dat is weer goed voor de kwaliteit van foto’s. Foto’s kunnen met deze beeldprocessor zelfs met 12-bit kleurendiepte worden vastgelegd. Ook op RAW formaat zodat je lekker met Adobe Photoshop en Lightroom los kunt gaan.

De lenzen worden optisch gestabiliseerd en tijdens het filmen kun je tot 30x inzoomen. De videocamera biedt ondersteuning voor Live HDR. Oppo zet ook de video app SoLoop op het toestel zodat je snel en gemakkelijk video’s kunt bewerken.

Oppo Find X2 Pro Camera's

Chipset

Het toestel draait op de nieuwe Qualcomm Snapdragon 865 chipset. Deze komt met het Snapdragon X55 5G modem aan boord. 5G is dus geen optie bij Oppo, maar de standaard. Je koopt dus een toestel waar je nog heel wat jaartjes mee door kunt. Je krijgt tot 12GB werkgeheugen en 512GB opslag.

Voor de gamers

Je las al dat Oppo gebruik maakt van een 120Hz display met 240Hz polling. Naast de nieuwste Qualcomm Snapdragon chipset, bevat deze ook Qualcomm Elite Gaming. Daarmee krijg je een Adreno GPU met Vulkan 1.1 ondersteuning. Vulkan 1.1 is het alternatief op Open GL ES en is veel energiezuiniger. Hierdoor wordt de GPU zo’n 20% krachtiger. Games kunnen in HDR10 worden gerenderd waardoor je meer details ziet in donkere en lichte beeldpartijen. De top 10 Android games worden bovendien door Qualcomm voorzien van custom code voor een verbeterde gameplay en je kunt met deze chipset ook beter op 4K TV’s gamen. Jouw smartphone is dan de console.

Accu’s

De accu’s van de toestellen zijn met 4.200mAh (X2) en 4.260 (X2 Pro) niet de grootste in de markt, maar laden snel op. Hiervoor presenteerde Oppo haar Super VOOC 2.0. Een snellaad technologie waarbij de accu wordt gesplitst. Hierdoor kan het toestel met 65 Watt worden geladen. Draadloos laden is er helaas nog steeds niet bij voor Oppo. In 38 minuten is het toestel volledig geladen.

Oppo Find X2 Oranje

Find X2 vs Find X2 Pro

Grote verschillen zijn er niet tussen de twee nieuwe toestellen. De Find X2 Pro heeft 512GB opslag in plaats van 256GB. De Find X2 moet het doen met een 12 megapixel groothoeklens in plaats van 48 megapixel. De accu van de Pro is 60mAh groter. Al met al wordt de €200 prijsverschil goed verantwoord.

Beschikbaarheid

De Oppo Find X2 is het instapmodel en gaat €999 kosten. Voor €1.199 koop je de Oppo Find X2 Pro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.