Dis is de nieuwe Huawei P40 Series

Huawei P40 Pro

Huawei presenteerde zojuist online haar Huawei P40, Huawei P40 Pro en de Huawei P40 Pro+. Alle drie te telefoons draaien de open source versie van Android zonder Google Mobile Services, maar met Huawei Mobile Services.

Geschiedenis van de Huawei P Series

Onze eerste ervaring met de P series van Huawei was de Huawei P7. Een Android smartphone die in Londen werd gepresenteerd. In de presskit zat een powerbank om te zorgen dat de slanke smartphone het e1nde van de dag zou halen en Huawei grapte over de camera bump van Apple. Design ging nog even boven alles.

Met de P8 kreeg de P series focus. In Parijs kregen we het eerste toestel met een RGBW beeldsensor en met de P9 de eerste Leica camera. Vanaf dat moment lijkt de P series echt verbonden met het introduceren van nieuwe camera technologie.

Design

De sterke link met fotocamera’s zien we ook terug in het camera design dat sinds de P9 wordt gebruikt in de P series. Het toestel is gemaakt om horizontaal vast te houden. Ook nu weer. De nieuwe quad camera is verwerkt in een heus camera eiland (daar hebben we de camera bump weer). Het toestel is flink dikker op dit punt. Huawei komt opnieuw met opvallende kleurschakeringen voor de achterkant van het toestel. Maar Huawei doet niet alleen glas. Er komen zwarte en witte uitvoeringen met een keramische achterkant. Voor het produceren van dit keramiek, is een proces van vijf dagen ingericht.

De Huawei P40 is IP53 stof- en waterdicht. Niet meer IP68. De Huawei P40 Pro en Pro + zijn wel IP68. Daar mag je dus het zwemwater mee in.

Display

Met een quad-curve display krijgen de displays van alle drie de toestellen aan vier kanten een curve. Bij de P40 zal je daar waarschijnlijk niet veel van merken. Daar ligt een gewoon LCD display in dat flinke randen aan alle kanten vraagt. De Pro en Pro+ krijgen een AMOLED display waar de randen veel dunner zijn. Daar is de verwachting dat het toestel er zeer strak uit zal zien met dit display. De vingerafdrukscanner zit opnieuw onder het display en zou 30% groter zijn dan bij de Huawei P30 Series.

Huawei kiest voor een 90Hz display, vergelijkbaar met de OnePlus toestellen van vorig jaar. Met dit display voelt het hele toestel veel vloeiender aan dan voorheen. Ook voor gamers is dit goed nieuws. Al zal de gamer waarschijnlijk liever een 120Hz display hebben zoals aanwezig in de nieuwe vlaggenschepen van Samsung, Oppo en OnePlus.

Camera sensor

De camera sensor is een highlite in het ontwerp van de nieuwe quad camera. Dit is een 1/1.28 inch beeldsensor. Hoewel Samsung lawaai maakt over haar 100 megapixels, kiest Huawei voor 50 megapixels. Grotere pixels leveren een hogere scherpte op en een hogere lichtgevoeligheid op. Kwaliteit boven kwantiteit dus. Dit zien we ook terug in de keuze voor een RYYB sensor, al zien we dat steeds meer opduiken. Ook de autofocus is flink versneld. Bovendien zou de AI betere resultaten moeten opleveren. Het toestel is ook uitgerust met een multispectrum kleurtemperatuursensor om nog beter de kleuren van de omgeving over te nemen.

Huawei P40 Pro Camera Eiland
Huawei P40 Pro Camera Eiland

Voorop krijg je een 32 megapixel selfie camera. Die kan bovendien in 4K filmen.

Lenzen

De Huawei P40 krijgt een triple (3) camera. De Huawei P40 Pro krijgt een quad (4) camera en de Huawei P40 Pro+ krijgt een Penta (5) camera mee. Waar je met de Pro 50x hybrid zoom krijgt, kan de Pro+ 100x hybrid zoom leveren.

Je krijgt bij de Huawei P40 een 3x optische telelens met een 8 megapixel beeldsensor erachter. De P40 Pro krijgt weer de Huawei telescoopcamera met daarachter de RYYB sensor die 40% meer licht opvangt dan de P30 pro. De beste cameraopstelling zit echter in de Huawei P40 Pro+. Daar zit naast de 3x optische zoom, nog een 10x optische zoom in.

Cine Camera

Na Sony, gaat ook Huawei voor cinema-achtige ervaringen in haar camera app. Zo is er integratie voor externe microfoons en kan de gimball van DJI direct worden aangestuurd. Ook kun je in de camera app nu direct schakelen naar WiFi camera’s. Huawei wordt hiermee nog meer een merk dat zich richt op de digitale creators.

Accessoires

Huawei levert ook een nieuw studiolicht. Deze is onderdeel van de Huawei Camera Kit en kan worden aangestuurd door de camera zelf. De lamp wordt ontwikkeld door ProFoto.

ProFoto Studio Light

Er zal ook een nieuwe, 40 Watt ondersteunende Wireless Charger verkocht gaan worden. Dit is geen platte cirkel zoals we kennen van de oudere wireless charger, maar meer een standaard voor op jouw bureau.

Overige specs

Huawei ondersteunt WiFi 6 in deze P40 Series. Je kan op WiFI 6 gebruik maken van 2.400Mb per seconde.

Nieuw in EMUI 10.1

EMUI is de grafische skin van Huawei. Net als Samsung, is EMUI in staat om in desktop modus te draaien zodra je gebruik maakt van toetsenbord, muis en monitor via USB-C.

In deze nieuwe versie zien we opnieuw meer AI. Deze zit vooral in de camera app. Beter focus, betere kleuren etc. Huawei zet onder anderen in op MeeTime, een concurrerende service voor Apple Facetime en Google Hangouts. Daar later vanmiddag meer over.

Ook de samenwerking met Huawei computers als de Huawei MateBook 13 wordt een stuk beter. Ze kun je gesprekken op het scherm van de laptop aannemen, maar kun je ook content tussen PC en smartphone heen en weer slepen. Het wordt echt één ecosysteem… behalve dat de MateBook wel Google app kan draaien natuurlijk.

Gesture besturing wordt een stuk gemakkelijker. Daarvoor komt de multi-window functie in EMUI 10.1 naar voren. Dit is een sidebar die je aan de rechterkant van het toestel kunt vinden, door over het scherm te swypen.

Android Apps

Huawei legt ook nog de nadruk op de verschillende manieren om apps op de toestellen te krijgen. Via Phone Clone worden jouw huidige apps hard overgezet naar jouw nieuwe P40 series. Ook als die apps uit de Play Store kwamen. Je verliest dan alleen de mogelijkheid tot updaten. Bovendien is het even kijken wat wel of niet werkt.

Daarnaast is er de Huawei AppGallery waar steeds meer apps komen te staan en zijn er verschillende andere app stores. Belangrijke apps als Facebook en WhatsApp zijn via de makers te downloaden.

Prijzen

Afhankelijk van de uitvoering, zijn dit de vanafprijzen voor de Huawei P40 Series:

  • Huawei P40 €799
  • Huawei P40 Pro €999 (8GB RAM + 256GB Opslag)
  • Huawei P40 Pro+ €1.399 (8GB RAM + 512GB Opslag)

Huawei P40 Series kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Huawei P40 Series kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com