Apple Watch met Android? Oppo maakt het!

Afgelopen week werd de Oppo Find X2 gepresenteerd. Daar werd verteld dat er een Oppo Watch aan zat te komen, maar dat deze een eigen launch event krijgt. Inmiddels is het kekke klokkie gelekt.

Al jaren horen we commentaar op Apple, dat het bedrijf nog steeds niet over is op ronde displays. In de wereld van Android lijkt het precies andersom. Vierkante displays worden vrijwel niet meer gebruikt. Oppo lijkt precies hierop in te spelen.

De Oppo Watch lijkt namelijk vrijwel een kopie van de Apple Watch te zijn, maar dan zonder het herkenbare kroontje. Oppo kiest voor twee platte knoppen.

Oppo Watch

Iets anders dat Oppo gaat doen, is het klokje in twee formaten uitleveren. Namelijk een klein 42mm model met een 1,6 inch display en een resolutie van 320x360 pixels. Daarnaast verschijnt een groter 46mm model met 402x473 pixels en een doorsnede van 1,91 inch. De kast van het horloge zal 11 mm hoog worden.

Het klokje zou gebouwd worden op basis van de Qualcomm Snapdragon Wear 2500 chipset met de Apollo 3 chip. Die laatste chip moet er voor zorgen dat je 40 uur lang gebruik kunt maken van het Wear OS horloge. Op het grote model tenminste. Het kleinere model zou 24 uur meegaan. De grote feature, moet de VOOC technologie zijn in het horloge. Hierdoor moet hij supersnel opgeladen kunnen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram