Arjan Olsder
Arjan Olsder

Project Starlink gaat overal internet aanbieden vanaf 2021

Sinds 2015 is Elon Musk, de bestuurder van SpaceX, bezig met de lancering van Project Starlink. Een nieuw netwerk van honderden kleine satellieten dat wereldwijd internet aan consumenten en bedrijven moet gaan leveren.

De grootste aanbieder van internet

De bedenker van de Tesla en SpaceX zou met deze lancering weleens de grootste speler kunnen worden als het gaat om de levering van internetdiensten. Het is van plan om overal snel internet te leveren. Te beginnen in Noord Amerika. Daar kunnen de eerste gebruikers dit jaar al online via Project Starlink.

In 2021, de rest van de wereld

Vanaf 2021 zou de rest van de wereld kennismaken met het netwerk van satellieten. Hoewel er inmiddels 240 om de aarde zweven, zijn er 400 nodig om een minimale wereldwijde dekking te bieden. Vanaf 800 satellieten zou de dekking ‘gemiddeld’ moeten zijn. In totaal moet het netwerk uit 42.000 satellieten gaan bestaan. Daarvoor heeft het bedrijf in oktober van vorig jaar nog een vergunning aangevraagd.

Met de diensten richt Elon Musk zich met name op het platteland en andere locaties waar breedband internet echt nog een probleem is. Ook vliegverkeer moet gebruik kunnen maken van de diensten van SpaceX.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.