Preview: Samsung Galaxy Z Flip – Galaxy S20 Series en Galaxy Buds+

Samsung Galaxy Z Flip en S20 Series

Gisteren waren we op bezoek bij Samsung Mobile. Van de bijzondere Samsung Galaxy Z Flip tot de complete Samsung Galaxy S20 series en natuurlijk de nieuwe Samsung Galaxy Buds+.

Samsung Galaxy S20 Series

Het topmodel uit deze serie is de grote Galaxy S20 Ultra. Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat de basis Galaxy S20 toch ook niet mis is. Hoewel Samsung dit jaar geen echte uitdager heeft aan Huawei, maakt Samsung voor nu toch echt gehakt van OnePlus en Oppo.

Zo gebruikt Samsung dezelfde hybrid zoom technologie die Oppo enkele jaren geleden ontwikkelde om zoomcamera’s in smartphones te plaatsen. Namelijk een prisma. En ja, dat kennen we ook van Huawei als zijnde de periscoop camera. Daarmee is het mogelijk om een hybrid zoom camera neer te zetten. Daarbij biedt Samsung met de Galaxy S20 Ultra een waanzinnige 100X zoom. Dat noemt Samsung vanaf nu Space Zoom. Ook komt dat toestel met een 108 megapixel beeldsensor. We zijn echt heel nieuwsgierig naar wat dit in de praktijk gaat brengen.

Samsung zet OnePlus een hak met haar nieuwe 120 Hz displays. Samsung gaat onder anderen een exclusieve samenwerking aan met Microsoft waardoor de nieuwe Forza geoptimaliseerd zal zijn voor de displays van Samsung. OnePlus zal nog even nodig hebben voor haar 120Hz displays in de schappen liggen. Feit is dat je nu, voor een paar tientjes meer dan de OnePlus 7T McLaren Edition gewoon een heel veel betere telefoon kunt kopen.

Samsung Galaxy S20 Series
Samsung Galaxy S20 Series

Terug naar de camera, Samsung heeft ook de pixels vergroot alsmede de pixel opbouw. Hierdoor zijn de camera’s nu nog beter geschikt om in het donker opnamen te maken. En qua video kun je nu filmen op 8K. Wel met maximaal 5 minuten beeld per video. Voor iedereen met een 8K TV is dit natuurlijk echt super tof.

Samsung Galaxy Buds+

Tenslotte lagen er ook nog de nieuwe Samsung Galaxy Buds. Nieuwe kleurtjes en glossy, maar verder qua uiterlijk hetzelfde. Het is vooral het innerlijk van deze headsets dat is aangepast.

Een langer uithoudingsvermogen en vooral een tweeweg driver die vervorming tegen moet gaan. Echt wel een goed verhaal, al hebben we ze niet in onze oren gestopt. Ook is de lader nu wel qi compatible, waardoor je hem op iedere draadloze lader kunt opladen. Handig!

Eerste indruk Samsung Galaxy Z Flip

Op papier heeft de Samsung Galaxy Z Flip niet de allerbeste specs, maar natuurlijk gaat ons gadgethart sneller kloppen van dit bijzondere toestel van Samsung. Al is het maar omdat het een relatief goedkope manier is om deze zomer lekker te kunnen shinen met een smartphone met opvouwbaar display.

Het eerste dat opvalt in het ontwerp, is het nieuwe scharnier dat Samsung heeft ontwikkeld. Een scharnier met dezelfde borsteltjes die in Dyson stofzuigers zitten. Deze moeten bij iedere beweging het scharnier schoonborstelen zodat vuil geen toegang krijgt tot het binnenwerk van de smartphone.

De buitenkant van het toestel is van glas gemaakt, wat toch wel zeer stijlvol is. Ook vinden we op de buitenkant een tweede display. Niet alleen handig voor snelle status updates, maar ook om de main camera te gebruiken voor selfies. Dan hou je echt een beter plaatje over.

Voor dit toestel heeft Samsung de accu gesplitst. In beide helften ligt een deel van de accu om zo het gewicht beter te verdelen.

Het opvouwbare display kant opnieuw een klein geultje dat vooral zichtbaar is met lichtreflecties. Maar het geultje oogt minder diep en aanwezig dan op de grote Samsung Galaxy Flip.

 

Qua prestaties krijgt het toestel dezelfde chipset mee die we in de S20 series zien. Het is dus een buitengewoon snel toestel. Maar… voor fotografie zal de S20 series interessanter blijven. De camera’s in de Samsung Galaxy Z Flip wisten ons gisteren helaas niet te overtuigen.

Wat belangrijk is in het ontwerp van de Samsung Galaxy Z Flip is de nieuwe One UI. Deze heeft Samsung met Google ontwikkeld voor deze vormfactor. Zo wordt slim gebruik gemaakt van het opvouwbare display. Zo kun je hem bijvoorbeeld deels overeind zetten om videocalls te houden.

Conclusie

Teruglopend van het event is één ding duidelijk. De laatste jaren was Samsung vooral meer van het zelfde. De Samsung Galaxy Flip was bij de lancering in de VS een fiasco dat nu een beetje is rechtgezet. Maar Samsung leert duidelijk van haar fouten. De line-up van dit jaar is sterker dan ooit en laat op enorm veel fronten ontwikkeling zien. Maar… dit is niet meer dan een eerste indruk.

Galaxy S20 Series kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Galaxy S20 Series kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl