MWC: Dit is de Oral-B iO

Arjan Olsder bij het Oral-B iO Event

Hoewel het Mobile World Congress is afgeblazen, presenteren vele fabrikanten toch nieuwe producten in Barcelona. Zo ook Oral-B die met de Oral-B iO een enorme sprong naar de toekomst maakt.

Eindelijk stilte

Één van de dingen die Philips met haar tandenborstels al heel lang goed doet, is dat ze erg stil zijn ten opzichte van marktleider Oral-B. Met de nieuwe generatie elektrische tandenborstels van Oral-B komt hier nu een einde aan. Ook deze zijn stiller geworden. Dit komt door een nieuwe, magnetische aandrijving in de kop. Hierdoor wordt alle kracht direct op de borstel overgebracht. Ja, dit is de eerste elektrische tandenborstel van Oral-B waar je, door de nieuwe technologie, ook echt nieuwe opzetstukjes voor nodig hebt.

Oral-B iO

OLED display

De hele opzet van de tandenborstel is echt aangepast. Zo heeft deze een eigen OLED display. Daarop begroet de tandenborstel je. Je kunt snel zien welke modus actief is en gemakkelijker een koppeling maken met de smartphone app. Ze hebben er echt aan gewerkt om een zo minimaal mogelijke interface op te bouwen die toch begrijpelijk is voor de gebruiker.

Op het display kun je natuurlijk ook je poetsduur terugvinden. Poets je korter dan de geadviseerde 2 minuten, zal deze teleurgesteld zijn. Ga je over de 2 minuten heen, wordt het gezichtje een stuk vrolijker. Een mooi stukje motivatie.

Oral-B iO Display

Nieuwe lader zonder qi

De nieuwe tandenborstel wordt opgeladen met een nieuwe, magnetische lader. Het is dan ook niet mogelijk de tandenborstel draadloos te laden op een standaard qi lader. Het klassieke pinnetje is van de lader verwijderd, maar het erop zetten en er vanaf halen voelt toch opmerkelijk solide aan.

De nieuwe borstel

Met de nieuwe borstel heeft Oral-B de vorm aangepast. Hierdoor laat deze zich gemakkelijker op een tand zetten om deze goed te poetsen.

Geen gekleurde ringetjes meer

Oral-B lijkt ook af te stappen van de gekleurde ringetjes op de borsteltjes. Deze kun je tot nu toe gebruiken om de borstels te markeren voor verschillende gezinsleden. De nieuwe borstels krijgen een opdruk met een icoon. Denk aan een ster of een cirkel. In totaal zijn er 12 opdrukken en ze zouden random in verpakkingen terecht moeten komen.

Poetsdruksensor

Oral-B introduceerde al vroeg een druksensor. Deze geeft aan wanneer je te hard op de tanden drukt. Vrijwel altijd door een LED ring die rood begint op te lichten. Met deze nieuwe borstel zit dit er nog steeds in, maar is deze intelligenter geworden. Hij wordt nu actief groen wanneer de druk precies goed is voor een optimale poetsbeurt. Een mooi en duidelijker verhaal.

Nieuwe app

Ook de app gaat compleet op de schop. De nieuwe app geeft nog meer feedback over de kwaliteit van de poetsbeurten. Onder iOS zal de app ook op de achtergrond draaien. Zo hoef je de app niet te openen om de poetsbeurten toch te synchroniseren. Onder Android is dit nog niet rond, maar het team werkt hier wel naartoe. De borstel kan zelf enkele poetsbeurten in haar geheugen houden maar… er kan maar één smartphone worden gekoppeld. Je hebt dus wel borsteltjes met verschillende icoontjes, maar stiekem heeft Oral-B liever dat je per persoon een complete borstel koopt.

Verschillende modellen

Oral-B komt met drie modellen in de iO series. De 7 heeft vijf poetsstanden, de 8 zes en de 9 heeft zeven poetsstanden. De kleuren verschillen en 7 heeft een zwart-wit display in plaats van kleur. Alleen de 9 heeft detectie van 16 poetsscenes. Het prijskaartje is nog niet bekend, maar de verwachting is dat het topmodel rond de €350 gaat kosten.

Oral-B iO Kleuren

De eerste indruk

Oral-B heeft nog wat maanden te gaan tot de Oral-B iO klaar is en in de schappen ligt. We mochten al met een pre-productiemodel poetsen. Mijn ervaring daarmee lees je komende vrijdag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.