Er zijn al apps waarmee je een auto kunt ontgrendelen en het klimaat controlesysteem in auto’s kunt bedienen. Apple wil een stuk verder gaan. Met een nieuwe versie van iOS moet het mogelijk worden auto’s te ontgrendelen en te starten.

Er wordt gesproken over de mogelijkheid dat Apple de NFC chip gaat gebruiken voor de authenticatie met auto’s. Door de smartphone in de buurt van een NFC ontvanger in auto’s te houden zou je deze kunnen ontgrendelen en starten. Het is echter de vraag hoeveel auto’s al NFC communicatie gebruiken. Het gros van de auto’s maakt gebruik van draadloze communicatie.

In dat geval wordt veel gebruik gemaakt van het 2.4GHz spectrum. Apple hoeft daar in theorie geen nieuwe antenne voor te bouwen. Immers maken WiFi en Bluetooth ook al gebruik van 2.4 GHz en delen in de iPhone dezelfde chip en antenne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.