iPhone binnenkort bruikbaar als autosleutel

Er zijn al apps waarmee je een auto kunt ontgrendelen en het klimaat controlesysteem in auto’s kunt bedienen. Apple wil een stuk verder gaan. Met een nieuwe versie van iOS moet het mogelijk worden auto’s te ontgrendelen en te starten.

Er wordt gesproken over de mogelijkheid dat Apple de NFC chip gaat gebruiken voor de authenticatie met auto’s. Door de smartphone in de buurt van een NFC ontvanger in auto’s te houden zou je deze kunnen ontgrendelen en starten. Het is echter de vraag hoeveel auto’s al NFC communicatie gebruiken. Het gros van de auto’s maakt gebruik van draadloze communicatie.

In dat geval wordt veel gebruik gemaakt van het 2.4GHz spectrum. Apple hoeft daar in theorie geen nieuwe antenne voor te bouwen. Immers maken WiFi en Bluetooth ook al gebruik van 2.4 GHz en delen in de iPhone dezelfde chip en antenne.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram