Google wil samenwerken met Huawei

Eigenlijk is het best raar. Huawei mag wel nieuwe hardware met Windows 10 op de markt brengen, maar niet met Android van Google. Hoewel Google zich tot nu toe stil heeft gehouden, laat het bedrijf nu weten de deur weer te willen openen.

Google waarschuwde consumenten

Afgelopen week vaardigde Google al waarschuwingen uit naar consumenten. Eigenaren van onder anderen een Huawei Mate30 Pro zijn massaal via alternatieve app stores apk’s (apps) aan het installeren. Dat brengt veel veiligheidsrisico’s met zich mee. Maar met het macabere aanbod van apps op Huawei’s eigen App Gallery dwingt de gebruiker hier wel toe.

Google vraagt ruimte aan de VS

Google heeft nu laten weten met Huawei te willen samenwerken. Alleen in Nederland, zijn er al anderhalf miljoen Huawei gebruikers. Google heeft de regering nu verzocht om toch weer te mogen samenwerken. Hiervoor heeft het bedrijf een licentie van de overheid nodig.

Toch Google apps op de Mate30 Pro?

Richard Yu liet al weten positief uit te kijken naar een samenwerking met Google. Zodra er goedkeuring is, zal Huawei er direct aan werken om een firmware update te lanceren met alle Google apps. Met andere woorden, Android zoals we dit al jaren gewend zijn van Huawei. Ook toestellen als de Huawei Mate Xs, Honor View30 en Honor 9X zullen naar verwachting snel een update krijgen.

Via Finanzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram