Dit is de Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20 Series

Hij is zojuist gepresenteerd, de Samsung Galaxy S20 series die al snel in de (virtuele) telefoonwinkels zal liggen. Zoals verwacht, het eerste toestel in de S series waar Samsung echt op alle fronten innovatie laat zien. De nieuwe serie komt ook mooi op tijd voor de introductie van 5G in Nederland.

Deze is voor de gamers

OnePlus meldde eerder dit jaar met trots in te spelen op de gamer, met 120Hz displays. Ze zouden de derde worden daar Sharp en Asus al jaren 120Hz smartphones voor gamers bouwden. Helaas voor OnePlus, Samsung is het eerste merk met serieuze aantallen die dit jaar een 120Hz smartphone in de schappen gaat leggen. Bovendien kost Samsung’s goedkoopste vlaggenschip slechts enkele tientjes meer dan de OnePlus 7T McLaren. Hier gaat de nieuwe prijsstrategie van OnePlus ze toch in de vingers snijden.

Het display is, zoals we van Samsung verwachten, een Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X display. Het display is HDR10+ gecertificeerd. Op de S20 meet het 6,2 inch. Op de S20+ 6,7 inch en op de S20 Ultra 6.9 inch.

Natuurlijk zal de smartphone op de nieuwste chipset draaien. De Amerikaanse kopers krijgen traditioneel de Qualcomm Snapdragon 865 chipset mee. Wij Europeanen krijgen Samsung’s eigen Exynos 990 chipset. Dat is niet alleen interessanter voor Samsung, maar op papier ook voor ons. De Exynos draait namelijk net even iets sneller. De Exynos 990 draait op twee 2.7GHz, twee 2.5GHz en vier 2GHz CPU cores. Ter vergelijking, de Amerikanen moeten het doen met één 2.84GHz, drie 2.42GHz en vier 1.8GHz CPU cores doen. Alle 5G modellen krijgen standaard 12GB aan werkgeheugen mee, net als de S20 Ultra LTE. De overige LTE modellen moeten het doen met 8GB.

Samsung Galaxy S20 Series
Samsung Galaxy S20 Series

Meer opslagruimte

Het basismodel uit de S20 series komt met 128GB opslagruimte, wat redelijk standaard aan het worden is. De S20+ en S20 Ultra krijg je in de smaken 128GB, 256GB en 512GB.

8K Video

Liep je al een tijdje met de behoefte om te gaan vloggen in 8K? Samsung heeft je gedekt. De nieuwe camera kan dat gewoon. Met Super Steady 2.0 worden de sensoren in de camera gebruikt om het beeld te stabiliseren. Samsung is één van de merken die 8K TV’s verkoopt en de S20 series is één van de weinige apparaten die daar content voor kan maken. Een prima match dus. Helaas lijkt YouTube nog wat moeite te hebben om echte 8K content te listen.

Tot 108 megapixels

In China zijn al enkele smartphones ter wereld gebracht met 108 megapixel camera’s. Daar was het vooral een USP om die telefoons de markt op te krijgen. Samsung biedt traditioneel wat meer aandacht aan het goed opbouwen van een camera. De kans is dan ook groot dat de 108 megapixel camera van Samsung de Chinese concurrentie toch echt achter zich laat.

De 108 megapixel camera zit overigens alleen in de Samsung Galaxy S20 Ultra. De Galaxy S20 en de Galaxy S20+ moeten het doen met 64 megapixels. Nog steeds een enorme hoeveelheid ten opzichte van andere vlaggenschip smartphones in de markt.

Space Zoom

De naam Space Zoom kwam de afgelopen maanden op diverse media langs. Vanavond gaf Samsung uitsluitsel over wat deze nieuwe technologie met zich meebrengt. Ook Samsung springt vol in de hybrid zoom markt. Ook bij Samsung gaat het om een slimme combinatie van optische en digitale zoom om een zo scherp mogelijke afbeelding op verschillende zoomlevels te bieden. Daarnaast biedt Samsung Crop-zoom waarmee je effectief gewoon een afbeelding aan het bijsnijden bent. Een vrij basale functie die vooral gemakkelijker en sneller toegankelijk is geworden. En dat is dan wel weer tof.

Nog sneller opladen

De Samsung Galaxy S20 krijgt een 25 Watt snellader. De Samsung Galaxy S20 Ultra kan zelfs met 45 Watt worden opgeladen. De S20 krijgt 4.000mAh aan accucapaciteit. De S2+ komt met 4.500mAh en de S20 Ultra krijgt 5.000mAh.

Prijzen

De Samsung Galaxy S20 5G 128GB start op €899. De Galaxy S20+ 5G 128GB start op €1.099. De Samsung Galaxy S20 Ultra 128GB start op €1.349. De duurste uitvoering kost dit jaar €1.549.

Samsung Galaxy S20 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Samsung Galaxy S20 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl