Apple is wereldwijd de nieuwe nummer 1

Het is Apple gelukt om concurrent Samsung in het laatste kwartaal, van de troon te stoten. Zowel Strategy Analytics als Canalys melden dat Apple de nieuwe nummer 1 is op basis van smartphoneverkopen.

Zo meld Canalys dat Apple zo’n 78 miljoen iPhones de deur uit zou hebben gestuurd ten opzichte van 71 miljoen Androids bij Samsung. Strategy Analytics is wat behoudender en gokt op bijna 71 miljoen iPhones ten opzichte van bijna 69 miljoen Androids van Samsung.

Samsung wel de grootste in 2019

Over heel 2019 zou Samsung de grootste zijn geweest op de markt. Samsung en Apple hebben duidelijk baat bij de knieval die het Chinese Huawei heeft gemaakt. Met het ontbreken van Google Mobile Services door het exportverbod van Trump, heeft het merk het enorm zwaar buiten Azië, waar de markt toch wel heel sterk op Google leunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events