Kelly Callemeijn beoordeelde namens GadgetGear de Tokyo Mirage Sessions #FE Encore met 4 sterren.

The Good
  • Leuke turned based combat
  • Prachtige Anime cutscenes
  • Uitdagende dungeons en puzzels
The Bad
  • Minder diepgang van de karakters
  • Soms niet duidelijk waar je heen moet

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Deze JRPG game die oorspronkelijk op de Wii U werd uitgebracht in 2016 is nu verkrijgbaar voor de Switch. Doordat de verkoopcijfers van de Wii U wereldwijd zeer matig waren zijn veel games nooit echt goed doorgebroken. Tokyo Mirage Sessions is hier een van. Maar hij krijgt nu een nieuwe kans op de Switch.

Tokyo Mirage Sessions is een Shin Megami Tensei en Fire Emblem cross-over waarin ook veel elementen van het spel Persona in terug te vinden zijn. Dit spel heeft veel van Persona 5 weg, maar dit wordt meer in een luchtige sfeer gebracht. Ook brachten ze personages en een aantal spelsystemen uit Fire Emblem met zich mee.

Doordat deze nieuwe versie nieuwe verhaalelementen en liedjes bevatten die niet in de oorspronkelijke game zaten, brengt je dit een geheel nieuwe ervaring van het spel. Omdat de Switch zowel op de tv als op de handheld gespeeld kan worden, kun je overal en altijd verder gaan met het avontuur! Het spel is Japans gesproken en Engels ondertiteld wat het nog net iets meer dat Japanse tintje geeft. Ook bepaalde locaties zoals Shibuya en Harajuku zijn in deze game te vinden.

Een korte omschrijving van de verhaallijn

 In Tokyo Mirage Sessions speel je met een groep J-Pop artiesten. Ik was hier zelf nog maar net bekend mee. En voor de mensen die hier ook nog niet bekend mee waren, J-pop is de verzamelnaam van verschillende pop muziekgenres uit Japan zoals: Pop, Rock, Heavy metal, Dance, Hiphop en Soul. Dit maakte mij zeer nieuwsgierig naar deze game.

De J-pop groep kunnen door hun optreden hun ´Performa´ tevoorschijn toveren. Deze functie is identiek aan die van het spel Persona maar neemt het gedaante van een bekend Fire Emblem personage aan. De groep artiesten worden bevriend met Mirages, deze zijn gebaseerd op karakters uit de Fire Emblem series. Als ze zich samenvoegen dan worden ze Mirage Masters. De Mirage Masters vechten om de onschuldige mensen te beschermen en ze moeten uitzoeken wie er achter de aanvallen zit die Tokyo bedreigen.

Mijn eigen ervaring

Ik begin deze game met een redelijke dosis ervaring aan RPG en JRPG games. Toch vond ik deze game net iets anders dan bijvoorbeeld; de tales of series of final fantasy reeks. Persona heb ik nog geen ervaring mee, maar na het spelen van deze game wekt dit toch mijn interesse op.

Het begint als een kleurrijk, vrolijk verhaal maar word al snel een stuk donkerder zodra het verhaal op gang komt. Het spel wisselt zich af met mooie Anime cutscenes, die ik echt prachtig uit vond zien. Als je dit soort games en vechtsystemen gewend bent gaat het je (in het begin) vrij makkelijk af.

Easy, dacht ik. Totdat ik bij de eerste echte dungeon kwam. Dit wordt al snel vrij pittig. Wat ik zo fijn aan deze game vond is als je op het moment te zwak bent voor bepaalde bazen of gebieden, je het beste even kunt levelen en zorgen dat je sterker word. Door veel te vechten ga je ook snel level up, wat best lekker aanvoelt omdat je er vaker extra skills bij krijgt.

Alles wordt duidelijk in het spel uitgelegd. Wil je nog een paar dingen na lezen dan kun je altijd terug gaan naar de Bloom Palace area en praten met Tiki om je geheugen even op te frissen of om nog iets na te kijken.

In de eerste dungeon krijg je ook meteen te maken met een leuke puzzel. Je moet door middel van een schakelaar de verdiepingen in de vorm van een torso met armen verschuiven om zo verder naar boven te komen. Totdat je uiteindelijk bij het dak van het gebouw komt…

In een gevecht raad ik aan om als eerste Rakukaja te gebruiken wat zorgt dat je hele party voor 3 rondes een betere defence krijgt, waardoor je minder damage ervaart als je aangevallen wordt. Zeker bij sterkere vijanden is dit erg belangrijk.

Wat ik ook erg tof aan deze game vond was dat je geen upgrades van wapens hoeft te kopen maar die fuseer je met items die je krijgt bij het verslaan van vijanden. Items, kleding/armor en juwelery kun je kopen in shops. Bij sommige shops krijg je bij elke aankoop een loterij ticket. Deze kun je inleveren en hier krijg je dan weer items voor terug, dit vond ik ook een leuke toevoeging van het spel.

De enige twee minpunten aan de game die ik kon vinden, waren dat ik wat meer diepgang in de personage had willen zien, en dat ik het op sommige momenten erg onduidelijk vond waar ik heen moest gaan.

Conclusie Tokyo Mirage Sessions #FE Encore

Ik heb me erg vermaakt met het spelen van Tokyo Mirage Sessions. Ik vond het een unieke game om te spelen. Het spel laad heel snel, in tegenstelling tot bijvoorbeeld the Witcher 3 op de Switch, waar ik me vaak ergerden aan de lange wachttijden met laden.

Voor beginners is het mogelijk om te blijven levelen zodat het steeds gemakkelijker wordt en voor de gevorderde speler is dit spel zeker een uitdaging. Hou je van Anime, Japanse RPG´s en J-pop muziek dan mag dit spel zeker niet in je Switch collectie ontbreken!

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.