Sonos kwam deze week nogal vervelend in het nieuws. Het bedrijf wilde haar oudste generaties speakers uitfaseren. De oude chipsets hebben weinig geheugen en werken nog met het oude, drukke 2.4GHz.

Sonos gaf aan geen echte updates meer beschikbaar te stellen. Wel zou er een inruilprogramma worden gestart. Je krijgt dan met jouw oude speakers, korting op nieuwe. Gezien de hoge kwaliteit van de Sonos speakers, waren veel consumenten not amused. Vooral omdat een deel van de uit te faseren hardware vandaag nog steeds nieuw in doos kan worden gekocht. Denk aan de Sonos Connect series.

Sonos CEO Patrick Spence kruipt nu door het stof. Hij geeft toe dat dit geen handige zet is geweest. Gebruikers zijn nu bang dat oude Sonos speakers helemaal niet meer zullen werken. Sonos zegt nu aan een oplossing te werken, waarmee de oude hardware nog lang mee kan. Nieuwe features hoef je nog steeds niet te verwachten. Het kan nog steeds zo zijn dat oude speakers op termijn niet meer direct samenwerken met nieuwe. Maar Sonos zal proberen dat moment zo ver mogelijk uit te stellen. Mocht dat wel ooit het geval moeten worden, zal Sonos ook dan een zo goed mogelijke oplossing proberen te bedenken.

Hoe dan ook, goed nieuws voor bezitters van oude Sonos hardware.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.