Als we BenGeskin mogen geloven, is dit hoe de nieuwe Samsung Galaxy S20 series eruit komt te zien. Een ontwerp sterk gelijkend op de vorige generatie, maar toch ook weer heel anders. Vooral door de nieuwe camera module op de achterkant grijpt de aandacht. En dan lijkt het er nog op dat ook Samsung voor een 120Hz display heeft gekozen!

120Hz 6,9 inch Super Amoled display

Met de overstap naar een 120Hz Super AMOLED display, zet Samsung het jonge OnePlus echt een hak, maar ook Asus krijgt met haar ROG Phone een lastiger verhaal. Natuurlijk zal de Samsung Galaxy  S20 op Samsung’s nieuwste Exynos 990 chipset draaien, die weer is gebaseerd op de nieuwste Qualcomm Snapdragon 865 chipset. OnePlus zal wel die Qualcomm Snapdragon gebruiken. Net als Asus en misschien nog Razer, al verwachten we stiekem geen opvolger meer in de Razer Phone series.

Met de Asus ROG Phone introduceerde Asus als eerste in 2018 een smartphone met een 120Hz display in Europa. Ideaal voor gamers. Razer was met de Razer Phone 2 de enige die een jaar later in de buurt kwam. Razer beperkte zich tot 90Hz. In 2019 ging OnePlus compleet over op 90Hz AMOLED displays. Het grote OnePlus nieuws van afgelopen week was, dat OnePlus in de 8 series ook 120Hz zal gaan gebruiken. Met het hoge prijskaartje dat OnePlus hanteert, zou het maar zo eens kunnen dat Samsung de grote uitdager gaat worden. De S series zal naar verwachting niet heel veel duurder zijn dan de OnePlus 8 series.

Space Zoom Camera

Samsung was de eerste die groots inzette op slow-motion opnamen. Tot 960 frames per seconde. Inmiddels zijn er zelfs voldoende smartphones in het middensegment die dit kunnen. Na enkele jaren van gewoon erg goede camera’s, zet Samsung in 2020 weer in op iets bijzonders en wel Space Zoom. Deze moet tot 100x digitale zoom opleveren. Aan de vierkante lens te zien, gaat Samsung werken met een prisma constructie.

Het zou goed kunnen dat het hier dezelfde technologie betreft die Oppo jaren geleden heeft bedacht en door Huawei de periscoop camera is genoemd. De main camera zou een 108 megapixel camera kunnen worden. We hebben in diverse Chinese smartphones al 108 megapixel beeldsensoren gezien, maar we verwachten stiekem dat Samsung als eerste echt goede foto’s op die resolutie zal neerzetten.

En verder…

Verder verwachten we een 5.000mAh accu, het formaat waar menig vlaggenschip in 2020 op zal inzetten. Ook zal Samsung kiezen voor snelladen op 45 Watt om ook daarmee in lijn te liggen met wat Chinese merken momenteel doen. Het toestel zal op Android 10 worden uitgeleverd. Daarmee komt ook dark modus beschikbaar.

Met andere woorden, Samsung probeert met deze nieuwe smartphone vooral het beste van alle werelden te bieden. En dat zou weleens een heel begerenswaardige smartphone kunnen opleveren.

kopen
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.