Review: Philips PicoPix Micro PPX320

Philips PicoPix Micro PPX320 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Hij is echt waanzinnig klein, de nieuwe Philips PicoPix Micro. Ondanks het kleine formaat, heb je met deze projector toch 150 lumen op zak en… een projectie van 10 tot 80 inch.

Unboxing van de Philips PicoPix Micro

Philips verpakt de Philips PicoPix Micro echt heel netjes. Ook qua accessoires ga je niets tekort komen. Dit vonden we in het doosje:

 • Philips PicoPix Micro
 • Afstandsbediening
 • 2x AAA batterij voor de afstandsbediening
 • Micro-USB kabel
 • USB lader met drie verschillende stekkers
 • Opbergzakje
 • Compact driepoot statief

Design

De kleine projector is echt enorm slim ontworpen. Het kleine kastje past met gemak in je broekzak. Al zou ik dat proberen te voorkomen in verband met stof. Helaas hebben ze alleen niet aan een klepje voor de lens gedacht. Het kastje meet 8x7x3CM en weegt 0.2 gram.
Achterop het compacte kastje vinden we alle knoppen om hem te bedienen. Handig wanneer je de afstandsbediening niet meeneemt. Onderop zit nog een statiefadapter. Deze is universeel, dus je bent niet beperkt tot het meegeleverde statief. Handig! Het is wel echt een magneet voor vingerafdrukken. Een speciale coating zou wenselijk zijn geweest, maar we zien dit meer als een visueel ongemak dan een echt probleem.

De projectie

De Philips PicoPix Micro is een standaard breedbeeld projector. Dat wil zeggen dat je projecteert in een beeldverhouding van 16:9. Het betreft een DLP projector. DLP is een projectietechnologie van Texas Instruments die erg veel wordt toegepast in projectoren. Bij ouderwetse, mechanische DLP projectoren zag je nogal eens kleurafwijkingen. Maar tegenwoordig heb je daar vrijwel geen last meer van. Zeker bij deze projector, hebben we hier eigenlijk niets over aan te merken. Het plaatje klopt gewoon en is scherp.

De projector heeft een maximale resolutie van 960×540 pixels. Daarmee ligt de resolutie ongeveer gelijk aan DVD kwaliteit. HD, FullHD en 4K content worden dus omlaag geschaald voor projectie. In een volledig donkere kamer haal je een contrastwaarde van 500.
Om het beeld goed, recht neer te zetten, beschikt de projector over zowel horizontale als verticale keystone correctie. Deze is geheel automatisch. Scherpstellen doe je met het wieltje op de zijkant.

Deze compacte projector van Philips is in staat om te projecteren vanaf 0,8 meter voor een 10 inch schermformaat. In de maximale stand, met een afstand van 2 meter, hou je een scherm over van 80 inch. Gezien de resolutie wil je dan ook op een iets grotere afstand zitten.
Voor de verlichting, maakt deze projector natuurlijk gebruik van een extreem felle LED lamp. Deze lijkt prima te worden gekoeld en heeft naar verwachting 30.000 branduren te gaan. Vervangen zal een hele klus zijn, maar 30.000 is echt wel heel veel. Maak je daar dus vooral geen zorgen om.

De lichtopbrengst ligt op 150 lumen. Hoewel we vooral hebben getest op ons iVisions Cinema 4K Series projectiescherm, is een projectiescherm niet noodzakelijk. Zeker gezien de pixels relatief groot zijn. Projecteren op een muur of plafond gaat echt prima. Met de 150 lumen is een perfect donkere ruimte wel het tofst, maar bij schemer is hij eigenlijk al prima te gebruiken.

Mediaplayer

Om gemakkelijk gebruik te maken van de projector, ligt er een Linux mediaplayersoftware in. In de praktijk gebruiken wel liever een USB-C naar HDMI kabel voor onze smartphones, maar voor nood is de mediaplayer een erg fijne toevoeging.
Met de mediaplayer software is het ook mogelijk om het scherm via WiFi te dupliceren. Maar de kwaliteit verschilt van telefoon tot telefoon. Wij geven de voorkeur aan de HDMI aansluiting. Ja, dan moet je een extra kabel meenemen, maar dan heb je helemaal geen last van lag.

Geluid

Steeds vaker worden projectoren van een speaker voorzien. Bij een projector die je bijvoorbeeld aan het plafond moet monteren, snappen we dit niet helemaal. Maar hier begrijpen we het wel. Er ligt een 2 Watt speaker in en dat is prima voor dit formaat. Het geluid uit de speaker bevat niet heel veel bass, maar ook dat verwachten we totaal niet bij deze productklasse. Het is gewoon prima.

Gelukkig bevat de projector een analoge audio uitgang. Hiermee kun je gemakkelijk een grotere stereospeaker aan de projector koppelen. Dit deden we bijvoorbeeld met een JBL Boombox. En ja, dan heb je wel degelijk een indrukwekkend geluid met dit beeld.

Bij geluid hoort natuurlijk ook de koeling van de kleine projector. Hoe kleiner een koelventilator is, hoe harder hij moet werken. Hoe harder hij moet werken, hoe meer lawaai hij maakt. En dat speelt hier ook een rol. Je hoort wel heel duidelijk dat deze projector aan staat. Dat is het ongemak van het geweldig kleine formaat.

Accuduur

Philips heeft deze projector, heel handig, van een accu voorzien. Bij gemiddeld gebruik zou deze een kleine 2 uur mee moeten gaan. Wij zitten hier bij onze test ook echt net onder de twee uur gebruik, dus dat is prima.

Conclusie: Philips PicoPix Micro PPX320

Met de Philips PicoPix Micro PPX320 laat Philips zien voor heel weinig, een prima LED DLP projector neer te zetten. De resolutie is niet super hoog, maar prima te doen voor onderweg. De speaker klinkt niet heel goed, maar dat mag je op dit formaat niet verwachten. Des te beter dat je analoog, gemakkelijk een andere speaker kunt aansluiten. Het enige dat we missen is een klepje voor de lens. Kijken we naar het prijskaartje en het formaat, kunnen we alleen maar een dikke pluim geven aan Philips.

Philips PicoPix Micro PPX320 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Mooi complete uitrusting
 • Uiterst compact
 • Solide bouw
 • Nederlands menu (wel even de taal instellen)
 • Voldoende lichtopbrengst
 • Voldoende hoge resolutie

THE BAD

 • Geen klepje voor de lens

2 reacties

 1. Mooi ding zo te zien. Ik was op zoek naar iets kleins voor niet al te veel geld om films te kijken in onze auto. We kunnen achterin overdwars zitten en hebben een redelijke witte wand. De breedte is ongeveer 1.50 meter. De projector zou tussen ons in moeten staan denk ik.

  MP4 of MKV files op een stick zou mooi zijn, anders via de MacBook met een draadje.

  Nu zag ik dus dat Philips ook nog een kleinere variant heeft (PicoPix NANO PPX120) die is ietsie goedkoper. +/- €159

  Maar voor dat geld kunnen we ook een Viewsonic M1Mini kopen. Die ziet er ook interessant uit.

  Nu heb ik helemaal geen kaas gegeten van deze materie. Welke van de twee zouden jullie kiezen en waarom wel en waarom niet?

  Adventurous greetings,
  Coen

 2. Hallo,

  Ik heb een vraagje. Ik zou hem in de camper willen ophangen aan het plafond. Corrigeert hij het beeld zelf of kun je dit instellen?

  Groet,

  Gerard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.