Huawei Mate 30 Pro toch 21 februari in de verkoop

Twee weken geleden wisten we het al te melden. De Huawei Mate30 Pro zou vanaf februari in de winkel komen te liggen. Gisteren gaf Huawei uitsluitsel over de lanceringsdatum, namelijk 21 februari.

De Huawei Mate 30 Pro zal het eerste vlaggenschip van Huawei zijn zonder Google Mobile Services. In plaats daarvan krijg je Huawei Mobile Services. Een pakket met apps en diensten die nu ook al op toestellen als de Huawei P30 Series beschikbaar zijn. Zo gebruikt Huawei in plaats van Google Maps bijvoorbeeld de kaarten van TomTom.

Wij hebben al even met de Huawei Mobile Services mogen spelen op de P30 series en zijn best onder de indruk van de volledigheid. Al is het wel zo dat apps als die van Funda nog sterk op Google Maps leunen. In hoeverre die op een Mate30 goed zullen werken, zonder dat Funda daar een aanpassing in maakt, is nog onbekend. Bovendien moeten alle apps in de Huawei App Gallery worden geplaatst door de makers.

Al met al verwachten we dat deze geweldige hardware, qua software zeker geen vliegende start zal maken. Toch verwachten we dat Huawei er bij populaire app bouwers sterk op zal aandringen het Huawei Mobile Services pakket zo snel mogelijk te gaan ondersteunen.

We gaan het zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram