Huawei heeft in 2019 toch nog 240 miljoen smartphones verkocht

Dat de ban van de VS richting Huawei een probleem is, is zeker in Europa pijnlijk duidelijk geworden. Toch is er hoop met de komst van Huawei Mobile Services naar onder anderen Nederland. Toch deed Huawei het niet slecht.

In haar eindejaarsbericht aan medewerkers, liet het bedrijf weten 240 miljoen smartphones te hebben verkocht. Sterker nog, het bedrijf is naar eigen zeggen gegroeid. Vorig jaar verkocht het nog 200.000 smartphones. Die mijlpaal werd al in oktober van dit jaar bereikt. Het lijkt erop dat Huawei het dan ook van een exponentiële groei in alternatieve markten moet hebben gehad. Bovendien zijn veel smartphones gerecycled om toch met ‘nieuwe’ modellen op de markt te komen. Zo is de Huawei Nova 5T eigenlijk een Honor 20. De Honor 9X bleek weer de Huawei P Smart Z te zijn.

Huawei Mobile Services moet het verschil maken

Nu Huawei geen toegang meer heeft tot Google Mobile Services missen gebruikers niet alleen de Google-eigen apps, ook missen ontwikkelaars van apps als Funda de gemakkelijke API’s om zonder al teveel werk een Google Map in een app te tonen.

Met Huawei Mobile Services gaat Huawei alternatieve API’s aanbieden aan ontwikkelaars. Zo kunnen ze dit gemis opvangen. Gmail kan gewoon via de e-Mail app worden geopend en alle Google diensten zullen als web-app ook nog wel beschikbaar zijn. Tenminste, dat is de verwachting. We hopen snel het eerste toestel met Huawei Mobile Services in de hand te kunnen houden om te ervaren hoe Huawei de problemen de baas gaat zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.