De Samsung Galaxy S11 series zit er nu toch echt aan te komen. Wat mag je van dit vlaggenschip verwachten? In deze post delen we de laatste geruchten over dit Koreaanse rekenmonster met je.

Dit is de Samsung Galaxy S11 Series

Opnieuw zal Samsung een complete serie uitbrengen van drie vlaggenschip smartphones. De Samsung Galaxy S11 zal de basis vormen. De Samsung Galaxy S11e zal het lite model worden en de Samsung Galaxy S11+ het model dat net een maatje groter en beter is. Zeg maar, de net niet Samsung Galaxy Note11. Er komen ook dualSIM toestellen in deze series.

Één vlaggenschip smartphone, twee chipsets

Opnieuw zal Samsung kiezen voor twee chipsets. De nieuwe Qualcomm Snapdragon 865 chipset zal in de Amerikaanse modellen worden geplaatst. De Europese modellen zullen weer een iets minder sterke Samsung Exynos processor krijgen. Echter, zal het verschil in rekenkracht in praktijk niet merkbaar zijn voor de eindgebruiker. Met de nieuwe chipsets, zal het toestel ook 25 Watt fast charging gaan ondersteunen.

Samsung Galaxy S11 Render

Nieuwe camera’s

Qua camera’s had Samsung de laatste jaren erg veel last van Huawei. Voor dit jaar zijn de geruchten erg sappig en lijkt het erop dat Samsung weleens een voorsprong zou kunnen gaan behalen op de concurrentie. Zo zou Samsung, in navolging van Xiaomi, voor een 108 megapixel main camera kunnen gaan. Ook zou Samsung met een zoomfunctie komen die Space Zoom zou heten. De beeldprocessor in de nieuwe chipset zou 8K video opnamen ondersteunen.

Wat Samsung met de front camera gaat doen is nog onbekend. Gaat Samsung opnieuw een gaatje in het display prikken, of gaat Samsung de Chinezen achterna met een pop-up camera? Of gaat Samsung net als Oppo en Huawei een selfie camera onder het display plaatsen? Dat laatste zou tof zijn, maar marketingtechnisch heeft Samsung die investering waarschijnlijk niet nodig om de S11 series een succes te maken.

Onderstaande cover laat in ieder geval zien dat er in potentie ruimte is voor zes camera’s achterop. Of vijf en een flitser.

Samsung Galaxy S11 Cover

De Specs

Hoe de Samsung Galaxy S11 eruit gaat zien is nog onbekend, maar het zou niet geheel verrassend zijn als hij sterk lijkt op haar voorganger.

Te weinig concurrentie?

Samsung leeft een beetje in een luxepositie. Sinds de release van de Huawei P30 Pro, heeft Samsung’s grootste uitdager geen sterk verhaal meer in Nederland. Immers, Huawei kan niet met Google Mobile Services op haar smartphones werken. Samsung, die toch flink begon in te leveren tegen het Chinese front, spinde daar zeker garen bij.

Er zijn wel kapers op de kust. Zo timmert Oppo aan de weg met smartphones die waanzinnig goede camera’s bevatten, maar is en blijft vooralsnog relatief klein. OnePlus is erg populair, maar maakt sinds 2019 alleen nog maar dure smartphones. Het is haar prijsvechtersimago verloren en dan is het toch ineens de keuze tussen een Koreaan of een Chinees. Het Fins-Chinese Nokia is sterk, maar heeft ook nog een lange weg te gaan. De concurrent uit eigen land, LG, heeft met de LG G8X wel een heel sterke smartphone neergezet, maar dat zal nog niet direct een antwoord zijn op de Samsung Galaxy S11.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.