Waar het Japanse Sony als techgigant ineens een auto op de CES presenteerde, presenteert Toyota als automotive merk juist weer een complete stad van de toekomst.

De nieuwe stad van Toyota heeft de naam Woven City meegekregen en zal aan de voet van de berg Fuji in Japan komen te liggen. Daar komen 2.000 inwoners te wonen. Het bijzondere aan de stad is dat deze gebaseerd is op het gebruik van waterstof. Toyota heeft 175 hectaren aan grond vrijgemaakt om de stad op te bouwen. In de stad komen onder anderen veel onderzoekers te wonen die de stad als levend laboratorium gaan gebruiken. Hier gaan ze autonomie testen, evenals persoonlijke mobiliteit, robotica, smart homes en AI.

De bouw van Woven City begint in 2021.

Toyota Woven City Japan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.