Logo GadgetGear.nl
Alcatel 1S
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

CES: TCL presenteert drie nieuwe Alcatel smartphones

Terwijl TCL hard werkt aan de introductie van haar eigen merk in Europa, blijft het ook door timmeren aan het Alcatel merk dat we al veel langer kennen. In totaal brengt het merk drie nieuwe smartphones naar de CES.

Alcatel 1S

Bij de Alcatel 1S staat de Triple Camera voorop in het rijtje features. Wat de triple camera precies gaat doen qua beeldhoeken is nog niet gecommuniceerd, maar wel dat bij bestaat uit een 13, 5 en 2 megapixel camera. Daarbij lijkt de 13 megapixel camera de main camera te gaan worden. Die camera zal ook over AI scene herkenning gaan beschikken. De 5 megapixel lens is waarschijnlijk meer een portretlens omdat die met bokeh (onscherpe achtergronden) zal fotograferen. De 2 megapixel camera zou een macrolens meekrijgen.

Alcatel 1S

Er komt een onbekende octa-core chipset in te liggen en het display zal een doorsnede hebben van 6,22 inch. Deze zal op een HD+ resolutie draaien, dus we verwachten een LCD display. Mede door de prijs. Het toestel gaat namelijk €99 kosten en ligt later dit kwartaal al in de winkel.

Alcatel 3L

De Alcatel 3L is net een tikje duurder en is op papier meteen al een stevige upgrade. Zo krijg je ook hier een triple-camera. Daarbij is de main camera meteen een 48 megapixel AI camera. De sensor kan 4 pixels tot één grote binden om bij weinig licht ook strakke plaatjes neer te zetten. Je krijgt dan namelijk 1,6 μm grote pixels met een resolutie van 12 megapixels in totaal.

De tweede camera is een 5 megapixel model met een beeldhoek van 155 graden. Daarnaast krijg je ook hier een 2 megapixel macro camera. Aan de voorkant zit een 8 megapixel selfie camera met LED flitser.

Alcatel 3L

Ook hier lijkt Alcatel weer voor een 6,22 inch LCD display met HD+ resolutie te hebben gekozen. Het toestel wordt opnieuw aangedreven door een octa-core chipset. Bij deze is bekend dat je 4GB werkgeheugen krijgt en 64GB interne opslagruimte. De Alcatel 3L gaat €139 kosten en ligt het eerste kwartaal in de winkel.

Alcatel 1B

Met de Alcatel 1B zien we één van de eerste Android Go 10 smartphones verschijnen. Met €79 is dit de goedkoopste uit de serie. Android Go is dan ook ontwikkeld voor smartphones die vooral heel goedkoop moeten zijn, dus niet al teveel rekenkracht te bieden hebben aan de gebruiker. Ook de Google Apps zijn dan allemaal in een Go uitvoering aanwezig om zo snel mogelijk te presteren. Nadeel is wel dat er populaire apps zijn die zich niet onder Android Go laten installeren. Denk aan Netflix en Disney+.

In het toestel ligt een nog onbekende quad-core processor met 2GB werkgeheugen. Het persbericht geeft aan dat deze twee zorgen voor twee keer zoveel opslagruimte, maar geeft niet aan waar die vergelijking mee wordt gemaakt. Dus hoeveel opslag er daadwerkelijk in zit is nog onbekend.

Alcatel 1B

De Alcatel 1B wordt voorzien van een 5.5 inch HD+ display. Er ligt ook een 3.000mAh accu in, wat best flink is in een smartphone van €79. Dit toestel ligt in het eerste kwartaal in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.