CES: Dit is de vliegende auto van Hyundai en Uber

Het was al bekend dat ze het zouden doen. Hyundai zou een vliegende auto meenemen naar de CES in Las Vegas. Die vliegende auto blijkt een vliegende taxi, ontwikkeld met Uber.

De Urban Air Vehicle (UAV), zoals de vliegende auto zo mooi heet, is voor nu nog vooral een concept. Maar het laat wel goed zien waar we met de markt naar toe gaan. Het idee is dat steden filevrij worden doordat je in de lucht veel meer ruimte hebt om te bewegen en de helikopter zal het naar verwachting vlot moeten afleggen tegenover deze innovatie.

De vliegende auto moet opereren op een hoogte van 300 tot 600 meter. Daar moet hij een maximale snelheid behalen van 290 kilometer per uur met een actieradius van maximaal 100 kilometer. Het apparaat kan elektrisch opstijgen en landen. In de lucht gedraagt de UAV zich meer als een vliegtuig dan als helikopter.

In eerste instantie zullen deze machines moeten worden bemand door piloten. Dat zouden waarschijnlijk de best betaalde Uber chauffeurs ter wereld worden. Later zou de technologie het toelaten om autonoom door de lucht te navigeren.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.