Apple iPhone MacBook Patent
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Apple patenteert iPhones en iPads die kunnen docken in MacBooks

Met Samsung DeX en Huawei EMUI, weten gebruikers al dat hun smartphones stiekem complete desktopcomputers zijn. Je hebt alleen een USB hub nodig voor de juiste aansluitingen. Nu lijkt Apple ook in die richting te gaan bewegen.

Apple lijkt namelijk plannen te hebben voor smartphones, die kunnen docken in een MacBook. Ze zouden op de plaats van de touchpad komen en daarmee slaat Apple twee slagen in één klap. Niet alleen is de data op het device snel toegankelijk en kan het laden, maar het krijgt nu ook een visueel touchpad zoals we onder anderen van Asus kennen. Dit terwijl de consument de grootste investering doet door de iPhone los te kopen.

Apple iPhone MacBook Patent

Toch zal dit ook de nodige problemen opleveren voor Apple. Denk aan het design van de modulaire Motorola toestellen. Die moesten qua achterkant altijd hetzelfde zijn. Hierdoor kon Motorola niet goed de stap van 16:9 displays naar 21:9 maken. Ook konden die toestellen niet goed mee in de trend voor smallere randen. Ook hier zal het formaat van de iPhone vast komen te liggen voor de MacBook. In het andere geval heeft de consument veel te vervangen en kunnen we een flinke afvalberg verwachten.

In hetzelfde patent laat Apple ook een andere oplossing zien. Nu iPadOS losgekoppeld is, kan de iPad ook worden ingericht als display voor een MacBook. Zo zou de MacBook geen groot display meer hoeven bevatten. Ook hier weer een stevige besparing. Maar hoe ver staat dit van een keyboard dock zoals we eigenlijk al veel zien op de markt? Simpel. Apple kan hard- en software bij elkaar brengen waar derden dit niet kunnen. Met andere woorden, Apple kan op deze designs waarschijnlijk veel betere producten neerzetten.

Apple iPad MacBook Patent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.