Eerste Asus laptops met ScreenPad arriveren in Nederland

Apple heeft dan wel haar TouchBar, Asus heeft haar ScreenPad. Een display verwerkt onder het glas van de touchpad. De eerste ZenBook Pro series laptops arriveren nu in Nederland.

De nieuwe laptops van Asus zijn uitgerust met de achtste generatie Intel Core i processors. Er ligt tot 16GB aan werkgeheugen in en een Nvidia GeForce 1050 Ti GPU om te gamen en VR apps te draaien. Ook ligt er een 1TB PCIe x4 SSD in.

Qua aansluitingen zijn de laptops ook voorzien van de laatste opties. Denk aan USB 3.1 ondersteuning alsmede Thunderbolt 3.

Maar het opvallendste is natuurlijk de touchpad. Hieronder heeft Asus een 5,5 inch Full HD display gemonteerd. Hierdoor kan de touchpad niet alleen als touchpad dienen, maar ook als volledig touchscreen en daarmee de functies vergroten. Daarbij wordt het touchscreen ook echt onderdeel van de interface. Zo zal de YouTube player bijvoorbeeld de bedieningsknoppen op het touchscreen zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram