Apple heeft dan wel haar TouchBar, Asus heeft haar ScreenPad. Een display verwerkt onder het glas van de touchpad. De eerste ZenBook Pro series laptops arriveren nu in Nederland.

De nieuwe laptops van Asus zijn uitgerust met de achtste generatie Intel Core i processors. Er ligt tot 16GB aan werkgeheugen in en een Nvidia GeForce 1050 Ti GPU om te gamen en VR apps te draaien. Ook ligt er een 1TB PCIe x4 SSD in.

Qua aansluitingen zijn de laptops ook voorzien van de laatste opties. Denk aan USB 3.1 ondersteuning alsmede Thunderbolt 3.

Maar het opvallendste is natuurlijk de touchpad. Hieronder heeft Asus een 5,5 inch Full HD display gemonteerd. Hierdoor kan de touchpad niet alleen als touchpad dienen, maar ook als volledig touchscreen en daarmee de functies vergroten. Daarbij wordt het touchscreen ook echt onderdeel van de interface. Zo zal de YouTube player bijvoorbeeld de bedieningsknoppen op het touchscreen zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.