Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Twelve South StayGo USB-C Hub met 5 sterren.

The Good
  • Handig die twee kabels
  • Past qua design overal bij
  • Voldoende aansluitingen
  • Gemakkelijk mee te nemen


Hij is buitengewoon smart, de Twelve South StayGo USB-C Hub. Een hub die niet alleen gemaakt is om mooi te zijn, maar ook eindelijk een hub gemaakt om ook echt met je mee te worden genomen.

Unboxing

Twelve South levert haar USB-C hub overcompleet. Niet alleen krijg je een handige lange USB-C kabel voor op kantoor, in de hub zit een korte kabel verwerkt.

Design

Waar het gros van de USB-C hubs wordt gemaakt om in de designstijl van Apple en Huawei te passen, kiest Twelve South een compleet andere richting. De hub is gewoon matzwart. Door een compleet ander ontwerp te kiezen past hij eigenlijk overal bij en heb je niets te klagen over de vraag of de kleur van het aluminium nou net wel of net niet goed gekozen is.

Handig is dat de korte USB-C kabel precies in de hub past. Doordat deze niet vast zit, verandert deze USB-C hub echt in een mooi, compact kastje. Handig!

Specs

Op de Twelve South USB-C hub, vinden we een HDMI aansluiting met 4K 30Hz ondersteuning. Meteen daarnaast zitten drie USB-A 3.0 poorten. De eerste biedt is ook te gebruiken als snellader voor jouw smartphone.

Op de hub zit ook een Gigabit LAN poort en een USB-C poort. Die USB-C is voor de lader van jouw laptop. De hub beschikt over power passthru. Tenslotte zitten er nog een SD kaart en microSD kaartlezer in.

Door het gebruik van aluminium, kan de hub zichzelf met gemak passief koelen.

Conclusie: Twelve South StayGo USB-C Hub

Inmiddels heb Ik al heel wat hubjes getest. Hoewel er een paar zijn die qua performance net wat meer in hun macht hebben, denk aan 4K 60Hz, is het maar de vraag of je dat echt nodig hebt. Zoek je gewoon de allerhandigste USB-C hub op de markt, is dit de winnaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.