Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: TVsimpel, AndroidTV met NLZIET; overal Nederlandse televisie kijken

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • goede 4K AndroidTV box
  • prettige afstandbediening
  • Nederlandse garantie
  • Nlziet 3 maanden
  • complete doos

THE BAD

  • Nlziet app nog installeren

Smart tv’s zijn inmiddels gemeengoed. Maar niet iedereen heeft een TV met apps. TVsimpel wil het makkelijk maken om iedereen te laten genieten van TV via internet. Wij testen de TVNL Bundel; een AndroidTV box compleet net NLziet abonnement.

Het Eindhovense Quantis Electronics is een grote onbekende. Toch hebben miljoenen huishoudens in Nederland een product van dit bedrijf in huis. Het meest bekend zijn de Ziggo gecertificeerde Quantis CI+ CAM modules. Quantis verzorgt de levering van deze kaarten aan o.a. Ziggo, Delta en Caiway. Daarnaast heeft het bedrijf Humax HDTV ontvangers en Hisense producten naar de Nederlandse markt gebracht. Het bedrijf heeft hun kennis en netwerk gebruikt om in de hoeveelheid Android boxen één van de beste opties te selecteren. Zo is het nu mogelijk om een Chromecast Android box te kopen met Nederlandse garantie en service.

Android TV

De basis van de TVNL bundel is een Android TV box. Dit is een klein vierkant zwart doosje. Het wordt compleet geleverd met een afstandbediening, voeding en HDMI kabel. Het kastje is geschikt voor 4K televisie, maar werkt ook prima samen met oudere toestellen met een HDMI ingang. Wij sluiten de voeding en HDMI kabel aan en starten de box op. In een menu selecteren wij de taal en maken verbinding met het wifi. Wie een ethernet kabel wil aansluiten kan ook op deze wijze het kastje met het internet verbinden. Een nette setup helpt om het geheel binnen 5 minuten aan de praat te hebben. Wat opvalt is dat de Nlziet app niet direct is voorgeïnstalleerd. Die moeten we dus zoeken op de Play store. Standaard komt de AndroidTV box met Netflix, YouTube en diverse Google apps. De AndroidTV box een van weinige boxen die ook echt Netflix en Disney+ gecertificeerd is. De Nlziet app hebben we snel gevonden in de Google Pay Store en geïnstalleerd.

Nederlandse TV

In de doos zit een voucher voor 3 maanden gebruik van Nlziet. Wij maken een account aan en met de vouchercode krijgen we 3 maanden gratis toegang tot alle zenders. Het lijstje is indrukwekkend. Nlziet is een samenwerking van NPO, de commerciële omroepen, videoland en Pathe. Zo is het mogelijk dat je werkelijk alle Nederlandse zenders in één app krijgt. De tv gids op het scherm is super handig en maakt het zelfs mogelijk om de meeste programma’s terug te kijken. Geen aparte apps en login gedoe. Alles vanuit de Nlziet app. Met de meegeleverde afstandbediening kunnen we de programma’s in de gids selecteren. Net zo gemakkelijk schakelen we over naar live televies en zitten we gewoon te zappen alsof het een gewone kabel tv betreft. Nlziet op deze box met deze afstandbediening zijn een volwaardige vervanging van een regulier tv abonnement. Na de proefperiode van drie maanden kost een abonnement 7,95 per maand. Dit is per maan opzegbaar. Geen ingewikkelde contracten. He he, eindelijk iemand die snapt wat consumenten echt willen. Nlziet werkt in heel Europa. Wanneer je buiten de EU komt met de box, dan moet je een VPN gebruiken om de zenders te kunnen blijven zien. Wij nemen de box zeker mee op de komende wintersport en zomervakantie.

Apps

Omdat het een AndroidTV box is, kunnen we ook andere apps installeren. Zo hebben we Vimeo en Spotify ook geïnstalleerd. Je moet natuurlijk wel een account op deze diensten hebben om alle functies te kunnen genieten. Het kastje is ook geschikt om via ChromeCast naar te streamen. Zo is gemakkelijk van een Android telefoon content naar de TV te streamen. Wij zijn eigenlijk een AppleTV gewend, maar deze box is een volwaardig alternatief met de voordelen voor Android gebruikers. Natuurlijk is een goede internetverbinding wel noodzakelijk. Maar naast dit is er eigenlijk weinig anders nodig. Een ware uitkomst voor iedereen die Nederlandse televisie wil kijken zonder een vast contract of vaste lokatie. Perfect voor expats. Maar wat te denken voor buitenlanders in Nederland? Ook hier is een bundel voor te maken met online tv diensten uit de betreffende landen.

Afstandbediening

De afstandbediening heeft knoppen voor volume, aan/uit en zappen. Bij de setup kan je met deze knoppen ook de hoofdfunctie van de tv bedienen. Super gemakkelijk. Drie speciale knoppen zijn voor Netflix, YouTube en Google Play. Wanneer je de Nlziet app in de top drie kanalen zet, dan gaat de Google Play knop automatisch naar Nlziet. Zo heb je met de afstandbediening direct toegang tot de drie belangrijkste beeld bronnen. De afstandbediening maakt gebruik van bluetooth. Richten op het lastje is dus niet nodig.

Conclusie

De TVNL bundel maakt Nederlandse televisie kijken super simpel. De bundel met Nlziet en de Nederlandse garantie zijn de meerwaarde boven zelf een Android box zoeken.

TVNL is online te koop en kost 119 Euro (inclusief 3 maanden NLziet)

kopen


→ Check de laagste prijs bij TVsimpel webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.