Review: Tile Sticker

Tile Sticker kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

De grote vernieuwing van Tile dit jaar, is de Tile Sticker. Helaas een apparaatje zonder verwisselbare batterij, maar hij gaat wel drie jaar mee. En hij is gemaakt om op de ruigste plekken geplakt te worden.

Unboxing

Wij ontvingen van Tile, een Tile Sticker 2-pack. Een 2-pack is ook de kleinst hoeveelheid die Tile aanbiedt. Behalve de twee Tile stickers, vinden we alleen wat documentatie in de verpakking. Meer is ook niet nodig.

Tile Sticker

Design

De Tile Sticker is een tile die krap om haar batterij heen ontwikkeld is. De Tile Sticker is compleet waterdicht. Daarom is de batterij in deze stickers ook niet te vervangen. Wel is het zo dat de batterij drie jaar meegaat. Dus het gebruik van een Tile Sticker kost zo’n €6,50 per jaar (€39/3/2=6,50).

De onderkant van de Tile Sticker is een kleefpad. Deze is afkomstig van 3M. Wanneer je de Tile Sticker ergens opplakt, moet je rekening houden met een uithardingstijd van 24 uur. Pas daarna heeft hij echt de volledige kleefkracht.

Gebruikservaring

De Tile Sticker heeft een knop. Daarmee kun je bijvoorbeeld jouw smartphone terugvinden. Deze is ook belangrijk voor de installatie van de Tile. Ook zit er een pieper in en deze kan duidelijk lawaai maken.

Aan de hand van het voorbeeld van Tile, heb ik de Tile Sticker gebruikt op de fietsen van mijn kinderen. Het eerste dat opviel is dat de 3M sticker niet heel goed overweg kan met oppervlakken die niet vlak zijn. Er zit te weinig marge om ongelijkheden op te vangen. Hierdoor is het echt even zoeken naar vlakke oppervlakken. Ik kwam bij één van de fietsen uit op een vlak deel van het frame. Bij de andere zit de Tile onder de rem weggewerkt. Prima plaatsen op zich.

Na de uithardingstijd, zitten de Tile Stickers ook echt muurvast. Zo vast dat ik bang ben dat ik de verf van het frame trek als ik de sticker probeer te verwijderen. En dat is tof. Want iemand die de fiets meeneemt, moet de Tile niet al te gemakkelijk kunnen verwijderen.

De Tile App maakt het mogelijk om de fietsen nu snel en gemakkelijk terug te vinden. Let wel op dat het handig is om de instellingen van de Tile App in je Android smartphone te checken. Veel smartphones sluiten de Tile app als je deze niet gebruikt. Dan kun je dus niet passief in de gaten houden waar jouw spullen zijn.

Bovendien zorgen apps van andere gebruikers er voor dat jij jouw spullen sneller terug kunt vinden. Juist wanneer die wel in het bereik van jouw Tile zijn en jij niet. De app aan houden is dus ook bijdragen aan de enorme community van Tile.

Conclusie: Tile Sticker

Tiles die je na gebruik niet meer kunt hergebruiken, het is zonde. Maar voor nu is het nodig voor de Tile Sticker. Deze is immers gemaakt voor gebruik op de meest ruige plekken. De plakkracht is goed, mits het oppervlak echt volledig vlak is. De pieper is lekker luid en de app is gemakkelijk in gebruik.

Tile Sticker kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Enorm goed bereik
  • Luide pieper
  • Plakt goed, maar alleen op vlakke oppervlakken

THE BAD

  • Blijft een wegwerk apparaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events