Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Tile Pro 2019 met 5 sterren.

The Good
  • Goede app
  • Goed bereik
  • Luide pieper
  • Verwisselbare batterij

Tile Pro 2019 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Hij werd gepresenteerd als de Tile Pro 2019, maar in alle webshops ligt hij als de Tile Pro 2020. Dat snappen we, want hij is pas enkele weken oud en 2019 is bijna om. Tijd voor ons om de Tile Pro 2019 2020 eens te reviewen.

De geschiedenis van de Tile Pro

De Tile Pro werd enkele jaren geleden gepresenteerd. Irritant was dat je de batterij niet kon wisselen. Dus na ongeveer een jaar, gooide je een prima stukje hardware weg.

In 2018 werd de Tile Pro vervangen voor een nieuw model. Eindelijk één met een verwisselbare batterij. Een CR2032. Verder bleef de Tile ongeveer gelijk aan haar voorganger. Ook werd een abonnement geïntroduceerd waarbij Tile batterijen begon te leveren op het moment dat deze bijna op zijn. Slim.

Unboxing & Design

Wij ontvingen van Tile het 2-pack. Omdat het merk ons graag beide versies laat zien. In tegenstelling tot de vorige generatie is de behuizing nu vlak in plaats van geribbeld. Verder is er niets echt opvallend veranderd aan de Tile Pro.

De Tile Pro 2019 of Tile Pro 2020

De nieuwe Tile Pro heeft een paar echte performance updates ontvangen. Zo is de pieper die erin zit nu een stuk luider. Zo wordt het gemakkelijker om deze Tile Pro terug te vinden. Ook is de Tile Pro 2019 nu waterbestendig. Je kunt er dus niet mee zwemmen, maar een vochtige tas of jaszak overleeft hij wel. Bovendien is het bereik een flink stuk groter geworden.

Tile Pro 2019 en Tile Mate 2019

Gebruikservaring

Sinds de vorige generatie, is het erg gemakkelijk deze Tile Pro te koppelen aan je smartphone. De installatie verloopt probleemloos. Ook het terugvinden van de Tile Pro is een makkie. Zeker gezien er steeds meer Tile gebruikers zijn. Alle apps van andere gebruikers gaan namelijk ook op zoek naar jouw Tile, wanneer je deze kwijt bent. En dat is super handig.

Wel is het zo dat je even moet kijken naar de app rechten in je smartphone. Steeds meer smartphones, waaronder Huawei en Honor, laten het niet toe dat de Tile app in de achtergrond stroom blijft verbruiken. Hierdoor blijft jouw smartphone niet verbonden met de Tile’s die je in de buurt hebt. Bovendien help je zo ook niet andere Tile gebruikers om hun spullen terug te vinden. Dus zet in de app instellingen even aan dat de app in de achtergrond mag blijven werken.

Conclusie: Tile Pro 2019

De verbeteringen aan deze Tile Pro 2019 zijn niet schokkend, maar wel voldoende om blij te zijn met deze nieuwe release. Immers, hij is een stuk luider geworden. Het Tile platform blijft ijzersterk door haar app en de grote community.

Tile Pro 2019 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.