GadgetGear.nl

Review: Tile Pro 2018 Item Tracker


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Tile Pro 2018 Item Tracker met 5 sterren.

The Good
  • Harde pieper
  • Stevigere materialen
  • Mooier afgewerkt
  • Groter bereik
  • Verwisselbare batterij

The Bad

Tile Pro 2018 Item Tracker kopen
→ Check de prijs bij Bol.com
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Na de Tile Mate 2018 een dag geleden, hebben we vandaag de Tile Pro 2018 in de review. Kort gezegd is de Pro een stuk sterker, op alle gebieden. De belangrijkste vernieuwing is natuurlijk de verwisselbare batterij.

Het Idee

Het idee van Tile was niet om slechts een bluetooth item tracker te ontwikkelen. Dat deden al meerdere merken. Tile bouwde een community die misschien niet echt een community is. Meer een groep gebruikers die elkaar moet helpen om items terug te vinden. En zo lost Tile het grootste probleem van bluetooth op; het bereik.
Ben jij een item kwijt, geef je dit aan in de Tile app. Niet alleen jouw smartphones zal de Tile zoeken, maar iedere smartphone waar de Tile app op staat. En dat zijn er miljoenen wereldwijd. Ook in mijn buurt zitten veel Tile gebruikers terwijl ik in een buitenwijk van Nijmegen woon. De bevolkingsdichtheid is hier dus al aardig laag.

Unboxing

De unboxing is niet heel verrassend. Ja, het doosje lijkt iets meer premium dan van de Tile Mate 2018. Echter, ook hier zit alleen de Tile Pro 2018 in met de nodige documentatie. Meer heb je immers niet nodig.

Instellen

Instellen gaat super gemakkelijk met de app. De app vraagt je het knopje op de Tile in te drukken (het logo). Kort hierna zin de Tile en de app gekoppeld. Nu is het een kwestie van een naam geven en hij is klaar voor gebruik.

Design

Qua design zien we Tile stevigere plastics gebruiken en het zwart ziet er ook echt heel netjes uit op het metalen frame. Dit is gemaakt om tegen een stootje te kunnen. Perfect.

Alles beter

Aan de achterkant zitten een paar gaatjes voor een pieper. Deze is drie keer zo luid als die van de Tile Mate 2018. Ja, alles moest duidelijk beter zijn.
Daarnaast is ook het bereik vergroot. Theoretisch 90 meter. In huis kan ik ruim een verdieping overbruggen en dat is al heel wat. Buiten haal ik met gemak 50 meter wanneer deze in mijn tas zit.

Batterij

De batterij van de Tile Pro 2018 is wat groter dan die van de Tile Mate 2018. Dit is namelijk de CR3220 en die is extreem goedkoop. Gemiddeld betalen we iets meer dan een euro voor een A-merk. Hij zou een jaar mee moeten gaan. Dat hebben we nu natuurlijk nog niet getest.

Tile Premium

Nu Tile minder gaat verdienen aan het vervangen van Tiles, heeft het merk een andere strategie. Onder de noemer Tile Premium gaat het een onderhoudsabonnement verkopen. Dit abonnement kost nog geen 3 tientjes en dekt al jouw tiles.

Als extraatje kun je een Tile delen met familie. Handig als dit bijvoorbeeld de Tile in de auto is en je kind ermee op stap gaat. Je kunt slimme alarmen instellen. Bijvoorbeeld een melding dat je naar buiten loopt zonder sleutels. Ik hoop stiekem dat Tile dit ook aan IFTTT gaat koppelen. Dan kan dit weleens heel nuttig gaan worden.

Je krijgt 30 dagen geschiedenis over de locaties van jouw Tile zodat je kunt zien waar deze geweest is. Je krijgt langere garantie, een betere klantenservice en jaarlijks een nieuwe set batterijen voor alle Tile Mate en Tile Pro’s in jouw account.

Conclusie: Tile Pro 2018

De Tile Pro 2018 is de ultieme Tile. Dat mag duidelijk zijn. Betere materialen, beter bereik, luider, goedkopere batterij. Ja, hij is wel wat duurder, maar dit lijkt een Tile voor het leven te zijn.

Tile Pro 2018 Item Tracker kopen
→ Check de prijs bij Bol.com
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.