De Slimste Mens Pocket Edition Verpakking
Henry Janssen
Henry Janssen

Review: De Slimste Mens Pocket Edition (bordspel)

Henry Janssen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg goede vertaling van het TV spel
  • Sterke set met vragen
  • Te gebruiken in combinatie met het grote bordspel

THE BAD

  • Geen handige manier om het spel goed op te ruimen

In Vlaanderen levert De Slimste Mens hilarische televisie op. Op de Nederlandse televisie is de quiz ook leuk. Na een groot bordspel voor thuis, lanceerde Just Games dit jaar De Slimste Mens Pocket Edition. Handig voor onderweg of als uitbreiding op het originele spel.

 Unboxing

De Slimste Mens Pocket Edition zit in een compact, kartonnen doosje verpakt. Daarin vinden we de kaarten met 500 vragen voor de 4 ronden en de finale, maar ook een zandloper voor +- 30 seconden en een blok met scorebladen die spelers moeten invullen. Breng zelf een pen mee.

De Slimste Mens Pocket Edition Inhoud

Wat in negatieve zin opvalt aan de verpakking, is dat er geen vakverdeling in zit. Ieder postje De Slimste Mens Pocket Edition begint dus met het uitsorteren van de vele vragenkaarten. Hierdoor merken we dat we het spel er net wat minder vaak bij pakken. Pro tip, scoor ergens elastiekjes o.i.d.

De Slimste Mens Pocket Edition rommeltje

Het spel

Net als bij de TV, draait het in De Slimste Mens Pocket Edition allemaal om de seconden die je kunt winnen en verliezen. Je speelt vier ronden (3-6-9, Open Deur, Puzzel, Ingelijst) voor je in de finale terechtkomt. Je speelt het spel met minimaal 3 spelers waarbij spelers beurtelings de quizmaster spelen. Jeroom en Philippe Geubels worden niet meegeleverd, dus je moet zelf ook voor de grappen zorgen.

Waar in de TV show, de seconden ook echt worden geteld, zijn de spelregels van De Slimste Mens Pocket Edition opgebouwd om vragenronden van steeds 30 seconden. De seconden die je wint en verliest zijn eigenlijk gewoon punten. Hierdoor voelt het spelverloop heel natuurlijk.

De Slimste Mens Pocket Edition Verpakking

De conclusie: De Slimste Mens Pocket Edition

Het is echt irritant dat alles door elkaar ligt wanneer je het doosje van De Slimste Mens Pocket Edition uit de kast trekt. Hier had Just Games echt wel een dubbeltje meer uit mogen geven voor een net wat fijnere verpakking. Het spel zelf is gewoon echt ontzettend leuk om te spelen en de vragen zijn ook goed.

De Slimste Mens Pocket Edition kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Eén reactie

  1. Een heel leuk gezellig spel, maar heel irritant is iedere keer dat geklap slaat nergens op.
    Dat zou dus moeten stoppen !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.