Huawei Mobile Services komen naar Nederland

De afgelopen tijd zijn Huawei en Honor vooral bezig geweest om smartphones te recyclen. Een nieuwe behuizing, een nieuwe naam en hop, een nieuwe phone. Ze moeten iets nu ze Google Mobile Services niet meer mogen aanbieden op hun toestellen. Maar er gloort hoop aan de horizon.

In een interview met Android World heeft Huawei laten weten dat Huawei Mobile Services naar Nederland gaat komen. Dit betekent dat we ook eindelijk weer nieuwe vlaggenschepen gaan zien van het merk.

Het was vooral even recyclen

Wanneer we kijken naar de recente Huawei en Honor releases, was het merk vooral modellen aan het recyclen. De Honor 20 werd opnieuw uitgegeven als de Huawei Nova 5T en de Honor 9X was toch vooral de Huawei P Smart Z van begin dit jaar. Huawei moest wel, want alleen op die manier konden nog smartphones met Google Mobile Services worden gepresenteerd.

Huawei Mate30 Pro

Huawei Mobile Services to the rescue!

Zoals de naam misschien al doet vermoeden, is Huawei Mobile Services een directe vervanging voor de Google Mobile Services. In hoeverre ontwikkelaars ook echt nog aanpassingen moeten maken voor de ondersteuning, is nog niet duidelijk. Het is in ieder geval wel zo dat apps voor Huawei toestellen aangeboden moeten worden via de Huawei App Gallery. Die staat al jaren op de Android toestellen van Huawei, maar heeft in Europa nog geen echte rol van betekenis mogen spelen. Dat gaat nu compleet veranderen.

Spannende tijden

Het gaan dus spannende tijden worden voor Huawei. Op het gebied van hardware heeft het merk de laatste jaren echt wel laten zien dat het heel veel kan. Maar gaan ontwikkelaars HMS wel ondersteunen? Huawei legde tot nu toe 1 miljard op tafel om ze over te halen. Komend jaar gaan we het ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events