Huawei komt strak voor de kerstdagen met een nieuwe Android smartphone. Met Google licenties. Het is de Nova 5T. Een Android smartphone op basis van de Honor 20 die eerder dit jaar op de markt kwam.

Hoewel deze periode ideaal was geweest voor Huawei om verkopen binnen te harken met de Mate30 series, lijkt Huawei het in Nederland toch nog niet aan te durven. Het toestel is al wel in enkele EU landen te koop, maar bevat geen Google licenties. Dus geen apps als Gmail, Google Maps en Google Play.

Toch wil Huawei iets nieuws laten zien. Dus heeft het bedrijf de Huawei Nova 5T in de schappen gelegd. Een nieuwe Android smartphone op basis van de Honor 20. Dat toestel werd op de vooravond van de Huawei ban door de VS gelanceerd. Het is dan ook de meest recente Huawei hardware die nog met Google licenties de markt op mag.

De Huawei Nova 5T is gebouwd op de razendsnelle HiSilicon Kirin 980 chipset. Dit is de op één na laatste topchipset die ook is te vinden in de Huawei P30 Pro en de Mate20 series. Je krigjt 6GM werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Je krijgt dezelfde AI quad-camera als in de Honor 20 series, dus geen Leica camera. Wil je die, blijft het advies om de P30 series aan te schaffen.

Huawei Nova 5T Paars

 

Huawei lanceert het toestel in Nederland en België voor €429.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.