Logo GadgetGear.nl
Samsung Galaxy Fold
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Samsung Galaxy Fold komt naar Nederland

Er is veel over geschreven, maar eindelijk is het zo ver. De Samsung Galaxy Fold gaat ook in Nederland verkocht worden. Daarmee is Samsung de eerste met een opvouwbare smartphone in de Nederlandse markt… Als we de LG G8x ThinQ (vrijdag lezen jullie hier de review) niet meerekenen.

Na Royole leek het een strijd te gaan worden tussen Samsung en Huawei om de markt voor opvouwbare smartphones te veroveren. De oorspronkelijke lancering van de Galaxy Fold liep totaal spaak door technische problemen met het toestel. Hierdoor moest Samsung het toestel terugtrekken om hem later in faces alsnog te verkopen. Ondertussen is Huawei wat rustiger aan gaan doen in Europa, door de problemen zie ze hebben in de VS. Daarmee lijken alle ogen gericht op Samsung.

Hier in Nederland zijn er namelijk weinig kapers op de kust voor Samsung. Alleen LG heeft een alternatief in de schappen liggen met de LG G8x Thinq. Dat toestel is ook opvouwbaar, maar maakt gebruik van twee losse displays. De Galaxy Fold heeft een flexibel display waardoor deze als één geheel van 7.3 inch kan worden gebruikt. Daar ligt dan ook de kracht van het concept.

Samsung Galaxy Fold

Samsung specificeert de chipset niet in haar persbericht, maar het lijkt erop dat Samsung vooralsnog de Qualcomm Snapdragon 855 heeft geplaatst. De Snapdragon 865 is pas net gepresenteerd, maar de 855 werd eerder dit jaar al vervangen voor de snellere Qualcomm Snapdragon 855+. Echter, toen de Galaxy Fold werd gepresenteerd, was de 855+ ook nog niet verkrijgbaar. Met 12GB UFS 3.0 werkgeheugen is het maar de vraag of je echt nog veel zal merken van het performance verschil met de 855. Je krijgt ook een royale 512GB opslagruimte.

De Samsung Galaxy Fold is vanaf 20 december te bestellen. 10 januari start de uitlevering. De zwarte uitvoering gaat 2.020 kosten. Het lijkt erop dat Samsung nog niet het 5G model zal verkopen daar de 5G uitrol komend jaar pas echt start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.