AV fabrikant Loewe valt in handen van Skytec Group Ltd.

Loewe TV

De Duitse TV fabrikant Loewe valt deze week in handen van Skytec Group Ltd. Een investeerder waar opvallend weinig over te vinden is op internet. Overigens hebben ze vooral de merkrechten gekocht.

Het Duitse merk Loewe is al bijna 100 jaar oud. Het merk staat van oudsher bekend als merk voor designer TV’s. Daarmee strijdt het om marktaandeel met Bang & Olufsen, dat ook al de nodige stappen heeft moeten zetten om te overleven in de huidige markt.

De merkrechten van het Duitse bedrijf kwamen al snel in handen van het Cypriotische Skytec Group Ltd. Die investeerder lijkt grootse plannen te hebben met het merk. Zo moet het gaan optrekken met andere designer merken en met premium automerken.

De Skytec Group Ltd. is goed in het overnemen van kwakkelende merken. Zo heeft het onder anderen Blaupunkt in haar assortiment en is het ook verantwoordelijk voor SHARP. Dat laatste merk werd jaren geleden opgeslokt door het Chinese Foxconn. Anno 2019 zijn die twee merken sterk in Duitsland en opkomend in andere regio’s.

Naar het schijnt, zijn de fabrieken van het noodlijdende Loewe zijn overgenomen door Dr. Schneider. Een toeleverancier aan de automotive industrie. Die zal daar vlot de productie van haar elektronica laten uitvoeren. De kans is dan ook groot dat nieuwe Loewe producten toch vooral Chinese producten zullen zijn. Net als bij Blaupunkt en SHARP het geval is. Immers is de productiecapaciteit niet meer in handen van het merk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.