Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Zeuss XP-11 Hoofdlamp

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Geeft ruim voldoende licht
  • Rood-licht functie
  • Bewegingssensor
  • Vervangbare accu

THE BAD

De Zeuss XP-5 is een behoorlijk heavy duty hoofdlamp. Een fijne 250 lumen en een accuduur van 40 meter zijn top, maar dan heb je wel een heel gewicht op je voorhoofd hangen. Met de Zeuss XP-11 wordt het allemaal wat lichter.

Unboxing

In de verpakking van de Zeuss XP-11 vinden we een micro-USB kabel, de lamp zelf en documentatie. Meer heb je niet nodig.

Design

Het design is sterk versimpeld ten opzichte van de zwaardere XP-5. Zo is de behuizing nu geen aluminium koellichaam meer, maar een iets eenvoudiger plastic behuizing. Ook scharniert de gehele behuizing nu naar voren wanneer je omlaag wilt schijnen. Het geheel weegt nog maar 56 gram en is IP64 weerbestendig.

Twee kleuren LED’s

Er zitten opvallend veel LED’s in de Zeuss XP-11. Twee zijn sensoren zodat de LED lamp op beweging kan reageren. De middelste is een felle, koudwitte LED lamp. Een ideaal werklichtje. Daarnaast zitten twee rode LED’s. Deze zijn fel genoeg om in het donker de weg voor je op te lichten. Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld in het bos loopt. Met de rode LED’s ben je veel minder storend en veel minder opvallend.

Bediening

Die bewegingssensoren zijn er trouwens niet voor niets. Daarmee kun je de lamp met gebaren schakelen. Je hoeft dan niet naar knopjes te zoeken. Langs de sensoren zwaaien is genoeg om de lamp in- of uit te schakelen. Dit moet op ongeveer 10CM afstand. Dit om valse schakelingen te voorkomen. Slim.

Accuduur

De gemiddelde accuduur is met 10 uur een stuk minder, maar deze hoofdlamp is dan ook een heel stuk goedkoper. Handig is de repareerbaarheid. Je kunt het accu compartiment zonder gereedschap openen en de accu vervangen. Top!

Conclusie: Zeuss XP-11

De Zeuss XP-11 is een heerlijk, handige kluslamp. Door het compacte formaat ideaal om in de gereedschapskist te hebben liggen. Of in de auto, mocht je in het donker een keer met pech langs de weg staan.

Zeuss XP-11 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Eén reactie

  1. Dit is geen review te noemen. Zie totaal geen test resultaten of duidelijke foto’s. De informatie die hier wordt gegeven kunnen we ook op de website van de fabrikant vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.