Review: Razer Firefly V2

Razer Firefly V2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Met de Razer Firefly introduceerde Razer een harde muismat met meerdere Chroma verlichtingszones. Inmiddels is Razer wat handiger geworden, waardoor de Razer Firefly V2 nog indrukwekkender is geworden.

Unboxing

In de verpakking van de Razer Firefly V2 vinden we naast de muismat, ook de nodige documentatie en fanstickers. Netjes compleet dus.

Nieuwe coating, anti-slip en cable catch

Het oppervlak van de Razer Firefly V2 is voorzien van een nieuwe coating. Optische sensoren moeten nu nog nauwkeuriger reageren op deze ondergrond. Bovendien is de weerstand laag, maar zeker niet te laag. Hierdoor glijden muizen vloeiend over de mat.

De onderkant van de plaat is voorzien van een nieuwe basis van siliconen rubber. Hierdoor blijft de Razer Firefly V2 tijdens onze gaming sessies netjes op haar plaats liggen. Eigenlijk is het best knap hoeveel tech Razer in zo’n dunne muismat kwijt kan. De mat is slechts 3mm dik. De doorzichtige strip is zo gevormd dat deze niet snel irriteert wanneer je er regelmatig met de pols langs op beweegt. Slim.

Tenslotte heeft Razer ook de cable catch toegevoegd die we kennen van de Razer Goliathus Chroma. Hierdoor wordt de muiskabel netjes op haar plaats gehouden.

Razer Firefly V2

Razer Chroma in een muismat

Met de Razer Firefly zagen we de eerste muismat van Razer met perfect uitgewerkte Chroma verlichting. Met de V2 gaat het aantal RGB LED’s in de muismat omhoog naar 19. Hierdoor zijn de plekken waar de LED’s zitten eigenlijk niet meer te onderscheiden. De verlichtingszones voelen veel meer als één geheel. Dat zit er een stuk beter uit.

Iets anders dat is aangepakt, is de felheid van de LED’s. De 19 nieuwe zones zijn een stuk feller. Ook wanneer je het muismatje op kantoor gebruikt, valt het meteen op.

Met behulp van Razer Synapse wordt de Razer Firefly V2 aangestuurd. Wil je echt toffe lichteffecten, gebruik je de Chroma Studio. Daarmee kun je lichtpatronen instellen waarbij de muismat samenwerkt met de muis en het toetsenbord. En natuurlijk je headset, mocht je daar ook een Chrome editie van hebben… en je Chroma monitor… en eigenlijk al het andere dat je hebt dat Chroma compatible is. Door alle apparaten op de juiste plek te zetten in Chroma Studio, werkt alles naadloos samen. Topervaring!

Razer Chroma Studio

Conclusie: Razer Firefly V2

Ik noemde al even de rand van deze 3mm dikke muismat. Het is erg fijn dat deze goed is afgerond. Tijdens langere, zweterige gamingsessies, heb je hier eigenlijk geen last van. Dit waar andere ‘muisplanken’ snel kunnen irriteren. De afwerking is dus erg goed ontworpen. Qua muisgebruik is de Razer Firefly V2 een extreem soepele ervaring. Soepel en nauwkeurig.

Razer Firefly V2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Erg dun
  • Sterke verlichting
  • Effecten gemakkelijk instelbaar

THE BAD

Eén reactie

  1. Vind het altijd jammer dat de verlichting ervoor zorgt dat je alles van één merk moet hebben. Deze vendor lock-in moet toch op te lossen zijn? Als een van de grote merken begint met een meer open standaard, is dat het eerste merk dat ik zal kopen zodat ik ook met lichten in de omgeving iets leuks kan doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events