Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Razer Goliathus Chroma met 4.5 sterren.

The Good
  • Slim bedacht
  • Heel fijn om mee te werken
  • Goede samenwerking met Philips Hue
The Bad
  • De elektronica kan in de weg zitten van de muiskabel

Razer Goliathus Chroma kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Vorig jaar produceerde Razer al een muismat met Chroma verlichting erin. Toen nog echt een harde plank. Voor iedereen die een beter gevoel heeft bij een flexibele muismat, komt het merk met de slimme Razer Goliathus Chroma.

Unboxing

In het doosje van de Razer Goliathus Chroma vinden we de muismat en een stukje documentatie. Meer is niet nodig om aan de slag te gaan.

Design

De Razer Goliathus Chroma is een flexibele muismat. Hierdoor is het vooralsnog niet mogelijk om een muis draadloos op te laden zoals bij de Razer Mamba Hyperflux. Maar, Chroma verlichting meegeven kan wel en dat doet Razer buitengewoon slim.

Een flexibele muismat rol je natuurlijk veel op. Zeker wanneer je deze meesleept naar lanparties. Om te voorkomen dat de elektronica voor de Chroma verlichting stuk gaat, zit alle elektronica en de LED verlichting in een klein kastje linksboven op de muismat. De rand bestaat uit een flexibele, plastic draad die het licht rondom geleid. Razer maakt dus heel slim gebruik van een prismaeffect.

Chroma verlichting

Wat knap is, is de vrijwel gelijke uitstraling van de plastic draad om de muismat. Alleen op de hoeken, waar meer lichtbreking plaatsvindt, is deze iets feller. Toch valt dit nauwelijks op. Het licht is gewoon lekker intens.

Doordat we het over Chroma verlichting hebben, kun je via de Razer Synapse3 app de verlichting aanpassen. Kleuren, effecten, knal het lekker allemaal door elkaar. Bovendien integreert Razer tegenwoordig lekker met Philips Hue. Jouw smart home doet dus lekker mee om de sfeer te verhogen.

De ervaring

Je zou denken dat er weinig mis kan gaan met dit product, maar toch hebben we een klein puntje van kritiek naar Razer. Een puntje van kritiek voor rechtshandigen die een muis met een draadje gebruiken.

De Razer Goliathus Chroma heeft namelijk, heel slim, een stukje kabelgeleiding. Zo lopen de USB kabels van de muismat en de muis naast elkaar weg over jouw gaming desk. Netjes en top. Maar… de positie van het kastje met de elektronica…

Ik ben een rechtshandige gamer en gelijk met deze muismat, test ik de Razer Abyssus. De muismat ligt netjes uitgelijnd met mijn toetsenbord, dus game ik relatief hoog op de muismat. En dan stoot ik nogal eens met de kabel tegen het kastje aan. En dat is niet zo heel fijn. De positie van de elektronica is voor mij dus niet heel handig gekozen.

Conclusie: Razer Goliathus Chroma

Met één klein minpuntje, krijgt de Razer Goliathus Chroma muismat toch een hele mooie score van me mee. Ja, ik zie heel graag een V2 uitvoering komen waarbij de elektronica niet meer in de weg zit. Maar buiten dat is het een heel tof matje dat enorm veel aandacht trekt. Eigenlijk wil ik niet meer zonder Chroma verlichting in de muismat werken, dus mijn oude muismat ligt in de afvalbak.

Razer Goliathus Chroma kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.