Review: BISSELL Smartclean Pet, de cilinder stofzuiger die haren de baas is

BISSELL is wellicht een nieuwe naam voor je. Maar pas op, dit merk gaat ook de Benelux veroveren met stofzuigers. Onlangs werd groots de SmartClean Pet geintroduceerd. Nooit meer met je vingers haren uit de zuigmond of afvalbak pulken. Maar zuigt ie ook?

Op de IFA troffen we veel Dyson alternatieven aan. Stofzuigers die geïnspireerd lijken op het Engelse ontwerp maar dan van een ander merk. De BISSELL stand viel op door de vele stofzuigers die ook aan het werk waren. Blijkbaar toont BISSELL graag met demonstraties de zuigkracht van hun producten. Zo hebben we eerder de BISSELL CrossWave vloerreiniger getest. Ook die viel op door een imponerende demonstratie door een vertegenwoordiger die allerlei natte ingrediënten (eieren, melk etc) op de grond liet vallen en probleemloos opzoog. Op de IFA in Berlijn zagen we de BISSELL vertegenwoordigers allerlei haren opzuigen. De opstellingen varieerden van kapsalon hoeveelheden tot die van een extreme dierenliefhebber. En geen van de borstels raakten verstrikt in de kluwen haren. Hoe vaak heb ik al haren van het gezin en de kat uit roterende stofzuigerborstels staan pulken? Kan de Smartclean Pet dit ook in mijn huis fixen?

Groots 21e eeuw ontwerp

Twintig jaar geleden leken stofzuigers kleiner, lichter en krachtiger dan de moderne modellen. Vanaf september 2014 mogen stofzuigers niet meer dan 1.600 watt verbruiken. Een Europese maatregel om energie te besparen. Sinds 2017 moet het maximale vermogen zelfs tot 900 watt zijn gedaald. Voor deze maatregelen werden ingevoerd concurreerden stofzuigerfabrikanten op wattages. De best geteste stofzuigers hadden destijds ruim meer dan 1000 Watt. Tegenwoordig moet er meer technologie uit de kast gehaald worden om net zo schoon te kunnen zuigen. Een stofzakloze stofzuiger vraagt ook om iets meer volume. Die combinatie van factoren heeft er voor gezorgd dat de moderne stofzuiger wat groter en zwaarder is dan de oerstofzuigers die het lichtnet ook leegzogen. De BISSELL Smartclean Pet is met 770 Watt behoorlijk energie spaarzaam. Met bijna 10kg heb je wel wat te tillen als je in huis de trap op moet. Gelukkig is het ontwerp voorzien van een stevige handgreep en is het model goed uitgebalanceerd. Je kan dus met één hand de trapleuning vasthouden als die 10kg in de andere hand geen probleem is. Wanneer je gaat stofzuigen is de Smartclean Pet geen blok aan het been. De unit draait en rijdt voortreffelijk. Je moet wel even op het snoer letten. Het is immers geen snoerloze stofzuiger. Voor het opbergen heb je wel een plekje nodig die wat groter is dan een simpele stofzuiger vergt.

Klik klak klaar

De hoeveelheid onderdelen is indrukwekkend. De snelle installatiehulp helpt alles in elkaar te schuiven en steken. Sommige plaatjes hadden wat duidelijker gemogen. Vooral het eerste gebruik. Het licht in de zuigmond wilde maar niet aan en de borstel wilde niet draaien. Daarvoor moet een knop ingedrukt worden die onder de handgreep zit. Enkel de stofzuiger aanzetten is dus niet voldoende. Vanaf de ontdekking van deze knop is het BISSELL-genot begonnen. Dat klinkt misschien wat overdreven, maar de stofzuiger zuigt werkelijk voortreffelijk. De brede en grote zuigmond past zowaar met gemak onder de bank en draait in de kleinste hoeken. Het licht is extra handig om zo ook op de donkere plekken goed te kunnen zien waar je zuigt. Het elektrische snoer rolt soepel af. Door het ontwerp is de stofzuiger veel handzamer dan het gewicht doet vermoeden. De afwerking van de onderdelen en volledigheid is voorbeeldig.

Reinigen

Het legen van de cilinder is erg prettig. Geen gehannes of gedoe. Met een druk op de knop til je de cilinder aan de hendel van de stofzuiger. Wanneer je de cilinder leegt boven de afvalemmer dan druk je om een andere knop en de deksel opent netjes en het afval valt van je af in de emmer. Allerlei kluwen haar vallen met het vuil uit de cilinder. Op een wonderbaarlijke manier blijven dus geen haren in de zuigmond of pijp hangen. In de cilinder zit het haar ook niet gewikkeld om een onderdeel. Dat hebben we bij stofzuigers van andere merken anders gezien. Het geheim is de gemotoriseerde borstelrol in de zuigmond. De actieve borstel draait het vuil en de haren naar midden met een kracht waardoor het geen kans krijg zich in de zijkanten op te hopen.

De actieve zuigmond met borstelrol is ook van de pijp te halen en op de handgreep te zetten. In deze opstelling heb je een perfecte stofzuiger om haren van stoelen en banken te halen. Een aanrader.

Conclusie

De BISSELL Smartclean Pet maakt zijn naam dubbel waar. Wie last heeft van haren in huis, zuigt ze probleemloos op met deze stofzuiger. Allerlei slimme designdetails maken het gebruik erg prettig. Met 770 Watt is het ook nog eens een behoorlijke zuinige stofzuiger.

De BISSELL Smartclean Pet is online en in de winkel te koop voor 319 Euro.

BISSELL 2228N SmartClean - Stofzuiger zonder zak - Power zuigmond kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij BCC

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • ontwerp
  • goede zuigkracht
  • probleemloos haren opzuigen
  • gemakkelijk te reinigen
  • licht in zuigmond
  • veel accessoires

THE BAD

  • gewicht
  • afmetingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BISSELL 2228N SmartClean - Stofzuiger zonder zak - Power zuigmond kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij BCC