Niet alleen de nieuwste iPhones van Apple zullen op iOS 13 draaien. Ook een aantal oudere modellen zal een update naar iOS 13 krijgen. Heb je geen budget voor de iPhone 11 series, kun je prima scoren met een wat ouder, dan wel refurbished model.

Refurbished is meer dan tweedehands

De term refurbished iPhone duikt steeds vaker op de in de markt. De term lijkt uitwisselbaar met tweedehands of gebruikt, maar het ligt net wat genuanceerder. Een refurbished iPhone is namelijk een iPhone met een gebruiksverleden, die een zeer uitgebreide APK keuring heeft ondergaan. Waarbij onderdelen mogelijk zijn vervangen.

Door de uitgebreide keuring en vervanging van onderdelen, hebben verkopers van refurbished iPhones de risico’s op uitval en tegenvallende prestaties geminimaliseerd. Hierdoor kunnen die verkopers je ook van een garantie voorzien, iets dat je op, bijvoorbeeld, MarktPlaats veel lastiger is. Is er wat mis met het toestel, kun je terug naar de verkoper en mag je een passende oplossing verwachten.

Zijn refurbished iPhones beter getest dan nieuwe iPhones?

Dat wordt vaak geroepen, maar hoeft zeker niet waar te zijn. Tijdens de fabricage van producten als deze, worden enorm veel tests uitgevoerd. Vaak al op component niveau. Je mag er vanuit gaan dat Apple gelijkwaardig of beter heeft getest. Maar… de tests op een refurbished toestel zijn wel veel intensiever dan wat je zelf zal doen op het moment dat je een gebruikt toestel aankoopt.

Deze iPhone modellen krijgen iOS 13

 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone XR
 • iPhone X
 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 6S
 • iPhone 6S Plus
 • iPhone SE

Andere iOS 13 apparaten

Wil je gebruik maken van iOS 13, zonder een iPhone te kopen? Dan is er de iPod Touch (zevende generatie). Die mediaplayer krijgt ook iOS 13. De iPad’s van Apple zijn inmiddels over op iPad OS en ook de Apple TV werkt op een hele andere iOS variant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.