Apple vraagt om belastingkortingen bij de VS

Apple iMac 2018

Niet alleen Huawei, maar ook Apple heeft last van de handelsoorlog tussen de VS en China. Het bedrijf heeft dan ook gevraagd om belastingvrijstelling voor een aantal onderdelen voor haar iPhones en iMacs.

Het gaat om onderdelen die niet onder het Made in China 2025 programma vallen en weinig tot geen strategische waarde hebben voor de twee markten. Op deze componenten moet Apple op dit moment een importheffing van 15% betalen. Daar wil de hardware reus graag vanaf.

Het lukte Apple al eerder om vrijstellingen op importheffingen te krijgen in de VS. De verachting is dat Apple hier opnieuw een vrijstelling zal ontvangen. Apple is een grote investeerder in de Amerikaanse economie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.