Review: Steelseries Arctis 1 headset voor Xbox, Switch, PC en PS4

Steelseries Arctis 1 Headset

Dit jaar zien we alle topmerken van gaming headsets strijden om het budget segment. We zien sterke headsets, allemaal gericht op een prijspunt rond de €60, zo ook deze Steelseries Arctis 1 2019.

Unboxing

In de verpakking van de Steelseries Arctis 1 vinden we de headset, een losneembare microfoon, documentatie en een extra kabel voor PC’s die een aparte aansluiting gebruiken voor headset en microfoon. Mooi compleet dus. Daarmee zien we ook al het eerste onderscheid met de Razer Kraken X1. Want hier is de microfoon wel losneembaar. En dat is fijn wanneer je de straat op gaat.

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/518314978729788/

Design

Qua design merk je dat Steelseries besparingen heeft gemaakt. Zo is de hoofdband van de Steelseries Arctis 1 niet langer van een elastische band voorzien. Hierdoor moet je hem, net als bij vrijwel alle concurrenten, op maat ‘trekken’. Wat erg fijn is ten opzichte van de Razer, is dat je hier de oordoppen wel plat kunt vouwen. Dan gaat hij net wat gemakkelijker in een tas. Echter, de scharnieren voelen wel heel fragiel aan. Overigens is de hoofdband wel van een stalen strip voorzien waardoor deze erg sterk is.

Bediening

De bediening van de headset verloopt via de linker oorschelp. Daarop zit een analoog volumewiel en een mute schakelaar voor de microfoon. Alles is goed op de tast te vinden en niet te gevoelig. Zo kun je dus niet per ongeluk je volume omhoog draaien terwijl je eigenlijk de microfoon wilde uitzetten.

Geluidservaring

De  Steelseries Arctis 1 is een headset met een bereik van 20-20.000Hz en een gevoeligheid van 100db. Het is een over-ear headset die je prima afsluit van de omgeving. De stoffen kussens in de oorschelpen leveren bovendien een hoog draagcomfort.

Wat opvalt, is de akoestiek van deze headset. Die blijkt erg dicht te liggen op die van de duurdere modellen van Steelseries. Tijdens het gamen laat de headset erg veel detail horen waardoor je tegenstanders al vroeg hoort aankomen.

Deze zelfde akoestische eigenschappen zijn ook erg geschikt voor muziek. Ook muziek klinkt zeer sprankelend over de headset. Hierdoor draag je hem ook met plezier op straat. Bedenk wel dat, wanneer je de microfoon eruit trekt, je geen gesprekken kunt voeren.

Over de microfoon gesproken, dit is een ClearCast microfoon met ruisonderdrukking. Zoals je in het laatste deel van bovenstaande video kunt horen, is het geluid echt fantastisch zuiver. Beter nog dan de Rode SmartLav+ microfoon die ik normaal gebruik bij het opnemen van video’s.

Conclusie: Steelseries Arctis 1 headset

De Steelseries Arctis 1 headset is dan wel goedkoop, de geluidskwaliteit van de oorschelpen en de microfoon zijn fantastisch. De bouwkwaliteit is waar op is bezuinigd, maar wie een beetje voorzichtig is zal toch echt jaren plezier hebben van deze headset.

Arctis 1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg goedkoop voor deze audiokwaliteit
  • Hoog draagcomfort
  • Losneembare microfoon
  • Micrfoon is zeer helder

THE BAD

  • De scharnieren voelen wel heel goedkoop aan, maar ze zitten er wel :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arctis 1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl