Review: Spigen Essential USB-C to USB-C 2.0 Cable

Spigen Essential USB-C to USB-C 2.0 Cable Doosje

De markt voor USB-C kabels is een complete chaos. Bij Spigen snappen ze dat ook. Het bedrijf is haar kabels van duidelijkere verpakkingen gaan voorzien. Zo ook bij deze Spigen C11C1 Essential USB-C to USB-C 2.0 Cable.

Wat zit er in het doosje?

In het doosje van de Spigen Essential USB-C to USB-C 2.0 Cable, vinden we de kabel. Deze zit keurig in een plastic ziplock zakje. Ook doet Spigen er netjes een klittenband kabelbindertje bij. Netjes.

Spigen Essential USB-C to USB-C 2.0 Cable

Ontwerp

De Spigen Essential USB-C to USB-C 2.0 Cable is een braided cable. Dat wil zeggen dat de buitenmantel een nylon vlechtwerkje is. Dit geeft de kabel een luxe uitstraling.

De aangesmolten pluggen hebben een goede grip. Er is daadwerkelijk een kuiltje voor de vingers om de grip te verbeteren. Deze zit onder en boven, niet aan de zijkanten. Goed ontwerp wat ons betreft.

Toch is er één punt waar Spigen echt kan verbeteren. Een punt dat iedere fabrikant over het hoofd ziet. Zet er even op dat dit een USB 2.0 kabel is. Dat ben ik over een tijdje toch echt vergeten.

Spigen Essential USB-C to USB-C 2.0 Cable Plug

Specs van de Spigen Essential USB-C to USB-C 2.0 Cable

De Spigen Essential USB-C to USB-C 2.0 Cable is, zoals de naam al doet vermoeden, een USB 2.0 kabel. Dat wil zeggen dat je er niet de supersnelle data overdrachten mee kunt maken als wanneer je een USB 3.0 gebaseerde kabel gebruikt. Echter, moet jouw telefoon dan ook USB 3.0 of Thunderbolt ondersteunen. En dat is alleen bij vlaggenschip devices echt het geval. Deze kabel stopt bij 480Mb per seconde ofwel 60MB per seconde.

Hoewel de kabel dus niet gemaakt is voor echt hoge datasnelheden, is hij wel compatible met de PowerDelivery standaard. Deze kabel kan gebruikt worden om tot 60 Watt aan stroom te leveren.

Spigen Essential USB-C to USB-C 2.0 Cable Doosje

In de praktijk zien we dat deze USB-C kabel zowel de aangegeven snelheid van de fabrikant behaalt als de PowerDelivery. Ook dei 60 Watt die we volgens de fabrikant over de kabel kunnen verplaatsen, is iets waar de kabel geen moeite mee blijkt te hebben.

Conclusie: Spigen Essential USB-C to USB-C 2.0 Cable

De Spigen Essential USB-C to USB-C 2.0 Cable is een kabel die precies doet wat hij zegt te doen. Jammer is wel dat alleen op de verpakking staat wat de specs van deze kabel zijn. Het zou juist handig zijn als we dit bijvoorbeeld op de plug kunnen aflezen.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer vlotte en nette USB 2.0 kabel op basis van USB-C.
  • PowerDelivery tot 60 Watt.
  • Duidelijkheid over de prestaties op de verpakking.

THE BAD

  • Op de kabel zelf staan de specificaties nog niet aangegeven.

2 reacties

  1. Hoe is de ‘power delivery’ getest? Was fijn geweest als U daar ook foto’s van tonen kon. Een screenshot van de transfersnelheid eveneens eigenlijk.
    Leuk idee om dit soort accessoires te testen. Had graag meer van dit soort reviews gezien.

    1. De Power Delivery hebben we getest met een Apple lader en een MacBook Pro. Deze accepteerde de laadstroom alsof hij aan het stopcontact zat. De MacBook Pro verwacht 60 Watt en Apple gebruikt PD als haar standaard voor snelladen. Voor wat betreft de datasnelheid is de exacte snelheid lastig te bevatten. Vandaar geen screenshot of foto. Het is namelijk compleet afhankelijk van de opslagmedia aan beide kanten van de kabel. Dus we kunnen wel stellen dat hij geen USB 3.0 snelheden haalt en redelijk aan de max van USB 2.0 zit, maar of de door ons gemeten max ook de daadwerkelijke max is, kunnen we gewoon niet zeggen. We zijn geen consumentenbond en hebben daarmee niet de inkomsten om echte labtests op te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.