Review: JBL GO2 Bluetooth Speaker

JBL GO2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

In 2018 introduceerde JBL een opvolger van haar JBL GO speaker. De JBL GO2 was geboren. De vrolijke speaker is niet langer het saaie, zwarte kastje en klinkt indrukwekkend voor haar kleine formaat.

Unboxing

In de verpakking van de JBL GO2 vinden we naast de speaker ook een handleiding en een micro-USB oplaadkabel.

Design

JBL heeft het compleet vierkante blokje dat de JBL GO heette achter zich gelaten. Wij denken dat dit is om de akoestische eigenschappen. De bolle achterkant van de speaker levert andere reflecties van het geluid op.

JBL GO2 Voorkant

Bediening

De bediening zit bovenop de speaker. Van links naar rechts zijn het de power knop, bluetooth knop, volume - & + en de play/pauze knop. De bediening zich mooi in de behuizing weggewerkt. Hier laat JBL echt een stuk expertise in vormgeving en materiaalgebruik zien.

JBL GO2 Bediening

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van deze kleine speaker is een beetje afhankelijk van de ondergrond. Zet je de speaker op een tafelblad of een ander stevig oppervlak, is het geluid voor het formaat echt super. Let wel, bij vocals als die van Snelle in lippenstift voel je de speaker wel een tikje moeite hebben om de vocals echt strak neer te zetten. Maar heb je tracks met meer achtergrondgeluid, valt het eigenlijk niet op.

Zet je de JBL GO2 op een zachter oppervlak, denk aan een muismatje, dan levert de speaker in qua helderheid van het geluid. De behuizing geeft de resonantie die het normaal omzet in geluid, voor een deel weg aan de muismat.

De muziek die de JBL GO2 neerzet, wordt vormgegeven door een 3 Watt systeem. Hierin zit de versterker en de DAC. Achter deze versterker, ligt een 40mm driver. Deze heeft een bereik van 180 Hz tot 20kHz. Dit lijkt dezelfde opstelling als in de originele JBL Go te zijn. De kwaliteitsverbetering zit hem dus in de vormgeving en het materiaalgebruik. Dit verklaart waarom het volume niet zo zeer beter is, maar wel helderder.

JBL GO2 Achterkant

De JBL GO2 kan gebruikt worden voor telefoongesprekken. De microfoon in de speaker is prima, maar niet uitzonderlijk. Voor nood is het dus een prima speakerphone, maar dan prefereer ik stiekem toch de speakerfunctie van mijn Huawei P30 Pro.

Streamen over Bluetooth gaat via het A2DP protocol. Binnen het prijskaartje van de JBL GO2 was geen ruimte voor high-end streaming via aptX of aptX HD. Ik betwijfel of we dat echt zouden merken. Wanneer we een analoge audiobron aansluiten, horen we niet echt een verschil in kwaliteit. De DAC en driver zijn dus bepalend voor wat we horen.

JBL Connect wordt niet ondersteund. Het is dus niet mogelijk meerdere speaker met elkaar te koppelen.

Waterdicht

JBL staat bekend om haar waterdichte speakers. Daar is echt expertise in opgebouwd. Deze nieuwe speaker is dan ook waterdicht. Dit valt meteen op bij het klepje aan de zijkant. Deze dekt de aansluitingen van de speaker af. Die aansluitingen zijn waarschijnlijk niet waterdicht. Met het klepje ervoor, is de speaker IPX7 waterdicht. Hij mag dus in een zwembad vallen dat niet dieper is dan een meter en binnen een half uurtje moet je hem hebben opgevist.

JBL GO2 Aansluitingen

Accuduur

De accu van de JBL GO2 heeft een capaciteit van 730mAh. Dit is genoeg voor zo’n 5 uur non-stop muziek. Het opladen duurt iets meer dan twee uurtjes, maar is afhankelijk van de lader die je gebruikt. Wat de ideale laadsnelheid is, weten we niet.

Conclusie: JBL GO2

Wil je een zeer compacte speaker en hoeft hij geen hele dag muziek te spelen, dan is de JBL GO2 een prima keuze. Ten opzichte van haar voorganger klinkt hij een stuk scherper en hij ziet er ook nog eens heel goed uit. Met een straatprijs van rond de 3 tientjes, een aankoop waar je geen spijt van gaat hebben.

Volg je de CoolBlue link boven- en onder deze review, dan zie je alle kleuren waarin deze speaker verkrijgbaar is.

JBL GO2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer compact
  • Mooi materiaalgebruik
  • Prima geluidskwaliteit voor dit formaat

THE BAD

  • Gebruikt nog micro-USB
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram