Netflix, Amazon, Disney+, Apple TV, we blijven maar abonnementjes stapelen. Bij Rakuten TV snappen ze dat het een keertje op is. Daar komen ze binnenkort met een gratis Video on Demand service.

Het Rakuten platform is nu nog enkel gericht op pay per view en voor Nederlanders, niet de goedkoopste dienst die er is. Voor een film leg je al snel €15 op tafel, maar dan kijk je hem wel vrij vlot nadat deze de bioscoop heeft verlaten.

Met de nieuwe, gratis, dienst, worden films en series betaald op basis van advertenties. Eigenlijk wat de klassieke TV kanalen al jaren doen. Het aanbod gratis films en series zal dan ook zeker afwijken van de betaalde dienst.

Het gratis aanbod zal lanceren met Hollywood content, maar ook lokale content. Later zal ook exclusieve Rakuten content op het gratis platform worden ontsloten.

Rakuten TV is te zien via de browser en de iOS/Android app. Daarnaast zullen alle 2019 smart TV’s toegang hebben tot de Rakuten TV app. Alle apps zullen spoedig over het gratis aanbod van Rakuten TV beschikken.

2 REACTIES

  1. Dan vraag ik me af waarom ze niet gewoon een digitale zender hebben?? Of is zo’n deal met een televisieprovider ook kostbaar?

    • Waar een zender een must-have is, vragen zenders geld aan de kabelaars. Waar een zender geen must-have is, kan het in theorie zelfs andersom zijn. Bijvoorbeeld voor pay-TV zoals Filmnet in de jaren 90. Hoe dan ook, iedere zender kost bandbreedte en vergroot daarmee de infrastructuur die nodig is. Bovendien is een geprogrammeerde zender iets heel anders als een on demand dienst. Dus ook aan de kant van Rakuten zou dat een flinke inspanning vragen waarbij het de vraag is of het lonend is. Ik zie zo snel geen businesscase, maar ik kan het mis hebben. Het is geen branche die ik heel goed ken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.