Als het aan de KPN ligt, is het doek voor XS4All allang gevallen. De opvallende internetprovider is al jaren in bezig van KPN. Net als bij Telfort, is het de bedoeling dat het merk volledig opgaat in KPN. De ondernemingsraad vecht dit besluit nu aan bij de rechter.

De soap rondom het iconische merk gaat nog een tijdje door. Na protesten vanuit XS4All gebruikers, maakt de OR van XS4All nu de stap naar de rechter. Op basis van wanbeleid en waarde vernietiging, probeert de OR het besluit van KPN terug te laten draaien. Daarmee zou de provider kunnen voortbestaan.

Het is nog maar de vraag in hoeverre de OR voet aan de grond heeft. KPN heeft besloten het gros van haar dochtermerken op te doeken. Dit zijn allemaal separate organisaties. Door de klanten onder te brengen bij het KPN merk, kan KPN veel meer zaken centraliseren en daardoor mogelijk een betere marge neerzetten.

Voor werknemers en klanten vergaat echter het unieke karakter van de provider die zelf, jaren geleden al, het toen populaire HCCnet opslokte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.