Cat Phones kondigt vandaag de Cat S52 aan. Een dunne maar stevige Android telefoon. Eindelijk een dunne telefoon om het avontuur mee op te zoeken.

De Cat S52 lijkt op geen enkele manier op andere rugged telefoons, die vaak zwaar en dik zijn. De Cat S52 combineert de militaire standaard voor stevigheid met een broekzakvriendelijk design. Het resultaat is een dunne telefoon die steviger is dan de meeste telefoons in een hoesje.

De Cat S52 is 9.69mm dun en weegt 210 gram. Een rand van hoge kwaliteit aluminium en een dunne antislip-achterzijde, beschermen de behuizing en zorgen voor een elegante, tijdloze uitstraling. De voorzijde van de smartphone is geheel voorzien van kras- en breekvrij Corning® Gorilla® glass 6. Dit glas ligt verzonken onder de beschermende rand. Wel zo fijn om krassen te voorkomen wanneer je de telefoon op het glas legt. De S52 beschikt over echte metalen bedieningsknoppen en waterdichte USB-C- en 3.5mm-audio-aansluitingen.

Militaire standaard

Cat® Phones zetten de standaard op het gebied van stevigheid, en de Cat S52 is geen uitzondering. Ondanks het design kan de S52 de zwaarste omstandigheden aan, aldus de makers. Wij kunnen op de redactie niet wachten om dat dan ook eens te testen. Lekker laten vallen van 1,5 meter hoogte op elke zijde van het toestel. Hij zou t moeten overleven. Zo testen we eerder de S61. De Cat S52 is zand-, stof- en waterproof met een Ingress Protection–rating van IP68 en voldoet aan de militaire standaard MIL SPEC 810G. Dit betekent dat de smartphone de zwaarste tests heeft doorstaan, waaronder thermische schokken, extreem hoge en lage temperaturen, vibratie- en tuimeltests en zoute nevel.

Camera

De Cat S52 beschikt over een 12MP dual pixel Sony-camera met snelle en accurate focus en goede prestaties bij weinig licht, dankzij de f/1.8 diafragma en 1.4µm pixelgrootte. Samen met de geavanceerde multi-frame beeldverwerkingssoftware resulteert dit in een cameraprestatie die niet normaal is voor een rugged smartphone. Vaak komen die er bekaaid van af met een matige camera. Alsof er op de bouw niets leuks te fotograferen is 😉

“Uit statistieken blijkt dat een op de drie Europese consumenten in de afgelopen drie jaar zijn smartphone ernstig beschadigd heeft,” zegt Peter Cunningham, vice-president Product Portfolio bij Bullitt Group, de wereldwijde licentiehouder voor Cat Phones. “Dat is niet alleen ontzettend onhandig voor de gebruiker, maar het repareren of vervangen van een smartphone kan erg duur zijn. Met de Cat S52 hebben we een smartphone gemaakt die tegen een stootje kan. In de kern is het een echte rugged Cat-smartphone, maar met een veel toegankelijke look en feel. Het bewijst dat een fraai design niet altijd samen hoeft te gaan met angst voor schade.”

Verkrijgbaarheid

De Cat S52 heeft een consumentenadviesprijs van €499 en is vanaf eind november verkrijgbaar op www.catphones.com en bij Belsimpel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.