Microsoft terug in smartphones met Android en twee displays

Microsoft heeft deze week een bijzondere zet gemaakt. Het merk keert voor de derde keer terug op de smartphone markt. Ditmaal niet door SideKick te kopen, Windows Phone en Windows Mobile te introduceren, of Windows CE of door Nokia te kopen. Nee, met een Surface smartphone met twee displays. Op Android.

Dat Microsoft een smartphone presenteert is bijzonder. Dat Microsoft voor Android kiest niet zo zeer. Microsoft wierp na het tegenvallende succes van Windows 10 Mobile de handdoek in de ring. Terugkomen met Windows zou niet geloofwaardig zijn. Bovendien heeft Microsoft flinke stappen gezet om een open organisatie te worden en het bedrijf heeft een flink portfolio Android apps. Kiezen voor Android als besturingssysteem is dus een no-brainer.

Met het ontwerp doet Microsoft een beetje wat LG met haar V50 heeft gedaan. Namelijk een uitvouwbare smartphone bouwen met twee displays. Al liggen die bij de Microsoft Surface Duo keurig naast elkaar.

Het idee is niet zozeer om apps op een echt groot scherm weer te geven, zoals we dit van tablets en de Samsung Galaxy Fold kennen. Het is meer dat je apps naast elkaar kunt draaien op de telefoon.

Wat Microsoft liet zien, is voor nu ook niet meer dan een prototype. De uiteindelijke specificaties liggen nog niet vast. De kans is groot dat Microsoft kiest voor zeer snelle chipset. De Surface apparaten van Microsoft zijn doorgaans producten met een premium design en een bijpassend prijskaartje. Bovendien heeft Microsoft met haar Surface hardware de aanval op Apple geopend. Met de Surface Duo kan het wellicht zakelijke iPhone gebruikers imponeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events